20–24 жовтня відбудеться Франкфуртський книжковий ярмарок 2021
20–24 жовтня відбудеться Франкфуртський книжковий ярмарок 2021
27 / 08 / 2021

Український інститут книги долучиться до участі в ярмарку в онлайн-форматі.


Огляд Франкфуртського книжкового ярмарку 2021

Провідний міжнародний ярмарок у видавничій сфері й контентній індустрії Франкфуртський книжковий ярмарок відбудеться цьогоріч у гібридному форматі: заходи відбуватимуться в онлайн- та офлайн-форматах.

73-й Франкфуртський книжковий ярмарок (далі — ФКЯ) відбудеться на території виставкового центру у Франкфурті 20–24 жовтня 2021 року із врахуванням подальшої ситуації з пандемією і норм безпеки та охорони здоров’я станом на жовтень. Ярмарок супроводжуватиметься цифровими і гібридними пропозиціями та програмою заходів у місті. ФКЯ-2021 проводиться за фінансування німецької урядової програми NEUSTART KULTUR. Реєстрація на ФКЯ відкрита.

Участь візьмуть експоненти із 60 країн (станом на кінець серпня)

Для участі в ярмарку на стендах зареєструвалися видавці, агенти, постачальники послуг й організації культурної сфери із 60 країн. У виставкових залах будуть представлені національні стенди регіонів Північної Америки, Латинської Америки й Азії, а також провідні книжкові ринки Європи, зокрема Франція, Італія, Іспанія, Нідерланди, Скандинавія, Центральна і Східна Європа. Англо- й франкомовні видавництва з Канади зустрічатимуть відвідувачів на колективних стендах ярмарку. Для віртуальної участі у ФКЯ-2021 зареєструвалися провідні німецькі видавництва і чимало німецькомовних видавців художньої літератури й нонфікшну. У виставкових залах будуть представлені також численні видавництва, які спеціалізуються за напрямами: мистецтво, дитяча література, релігія, освіта й наука.

План розташування експонентів: https://www.buchmesse.de/en/service/hall-plan

Квитки і продаж книжок

Продаж квитків для учасників ярмарку і представників громадськості відкритий. Придбати квитки можливо лише онлайн. Інформація про квитки доступна за посиланням.

У 2021 році ФКЯ буде вперше відкритий для загальної аудиторії з 22 жовтня, 14.00. Продавати книжки дозволено в усі дні, коли ярмарок відкритий для відвідувачів.

Офлайн-програма

Підготовка гібридної програми триває. Спільно з медіапартнерами ARD, ZDF, DER SPIEGEL, Frankfurter Allgemeine Zeitung й іншими інституціями, ФКЯ планує провести офлайн-заходи з прямою трансляцією, заходи у місті та онлайн-події.

На сцені ARD Book Fair Stage відбудуться панельні дискусії і презентації книжок. Фокусними темами стануть справедливість, сталий розвиток, різноманітність, освіта і діджиталізація. Усі заходи на сцені ARD Book Fair Stage будуть транслюватися наживо на сайті ФКЯ.

Заходи в місті: міський BOOKFEST і OPEN BOOKS

Цього року Франкфурт знову перетвориться на культурну сцену завдяки міському фестивалю BOOKFEST. Фестиваль відбудеться на різних локаціях Франкфурта. Серед подій фестивалю — заходи за участі авторів бестселерів, поетичні слеми, концерти, вечірки, панельні дискусії, майстер-класи тощо.

OPEN BOOKS — читацький фестиваль, що відбудеться під час книжкового ярмарку і транслюватиметься наживо. Видавці Німеччини, Австрії і Швейцарії представлять нові видання осіннього сезону, а також німецькомовні й іноземні художні видання.

Цифрові пропозиції для учасників ярмарку та відвідувачів

Експоненти і клієнти, які відмовилися від стенду на ярмарку, запрошуються долучитися до заходів у цифровому форматі. Окрім того, компанії можуть зареєструватись як цифрові експоненти і додати свої заходи в Календар заходів (Calendar of Events). Вартість реєстрації у ролі онлайн-експонента складає 399 євро. Реєстраційна форма для цифрової участі у ФКЯ за посиланням: https://www.buchmesse.de/files/media/pdf/FBM_2021_registration_digital_exhibitor.pdf

Спільно з технологічно-інформаційною компанією MVB і SYZYGY GROUP ФКЯ розробляє довготривалу цифрову стратегію, орієнтовану на практичні переваги для учасників та відвідувачів. Компанії тестують і розробляють надійні цифрові бізнес-моделі для сегментів B2B і B2C, які можуть доповнювати офлайн-ярмарок протягом тривалого часу незалежно від перебігу пандемії.

У 2021 році відбудуться Frankfurt Conference і мережева подія The Hof.

Frankfurt Conference
11 жовтня, за тиждень до початку Франкфуртського книжкового ярмарку, відбудеться  Frankfurt Conference з подіями наживо в онлайн-форматі. Frankfurt Conference — цифрова професійна подія ярмарку формату В2В. Спікери з різних країн представлять і обговорять найактуальніші тенденції у видавничій сфері.

Учасники ярмарку можуть представити свою компанію під час конференції, що дозволить привернути широку увагу представників міжнародної видавничої індустрії. Участь спікерів у конференції платна.

The Hof
Новий сезон The Hof розпочнеться 30 вересня. The Hof забезпечує особисті зустрічі з лідерами індустрії, створює простір у віртуальному барі, де можна провести час зі світовою видавничою спільнотою під живу музику і знайти нових бізнес-партнерів на групових зустрічах. Ярмарок пропонує різноманітні спеціальні можливості для позиціонування компаній в унікальному середовищі й спільноті.

The Hof — це 60-хвилинне унікальне віртуальне токшоу B2B і нетворкінг. Інтерв’ю наживо і групові зустрічі, що супроводжуються частково інтерактивними функціями на вибір, як-от жива музика, модерування, чат.

Для учасників — безкоштовно. Ціни на проведення презентацій надаються за запитом.

Майстер-класи
Новинкою цього року стануть майстер-класи: інтенсивні сесії тривалістю годину, під час яких будуть представлені найкращі практики і численні можливості для обміну досвідом. Майстер-класи відбуватимуться з 12 по 15 жовтня, за тиждень до початку Франкфуртського книжкового ярмарку. Формат розрахований на тих учасників ярмарку, які мають цікаву бізнес-історію, розробили інноваційний продукт чи прагнуть зміцнити позиції компанії у належному середовищі та шукають можливості для участі у віртуальній розмові з клієнтами. Для учасників ярмарку — безкоштовно. Ціни на презентації компанії надсилаються за запитом.

Команда ярмарку пропонує різноманітні спонсорські і партнерські пропозиції з комплексним пакетом послуг: консалтинг, технічну реалізацію, маркетингову й організаційну підтримку.

CEO Talk
На традиційній франкфуртській події CEO Talk у середу, 20 жовтня 2021 року, увага буде прикута до топ-менеджера провідної видавничої групи у світі. Обговорюватимуться питання стратегічного й повсякденного управління за умов пандемії. На заході буде представлено видавничий рейтинг Global 50 World Publishing за участі редакторів провідних журналів галузі.

Триває розробка формату B2C. Детальна інформація і ціни невдовзі з’являться за посиланням.

Frankfurt Rights і налагодження зв’язків

Цифрова платформа для продажу прав Frankfurt Rights буде доступна для фахівців із продажу прав. Зараз платформа налічує 1,5 тисячі компаній і понад 10 тисяч профілів індивідуальних покупців і продавців, а також базу даних, що містить 400 тисяч назв.

Онлайн-платформа Frankfurt Rights пропонує міжнародний каталог з прав для перегляду, можливості для комунікації і переговорів із різноманітними новими опціями, що з’являться ближче до жовтня. Усі цифрові експоненти 2020 року можуть надалі використовувати свій акаунт 2021 року на цій платформі. Зацікавлені учасники ярмарку без акаунта можуть зареєструватися безкоштовно.

FAQ про Frankfurt Rights 

Довідкова інформація про платформу Frankfurt Rights:
▪️ https://support.frankfurtrights.com/hc/en-001

▪️  https://support.frankfurtrights.com/hc/en-001/categories/360000635137-Seller-Information 

Безкоштовна послуга Matchmaking tool

Matchmaking tool дає можливість знайти нових бізнес-партнерів і налагодити з ними зв’язок. Реєстрація безкоштовна, а кожен учасник отримає індивідуальні рекомендації щодо налагодження контактів. Сервіс дозволяє використовувати фільтри у пошуку контактів за напрямками бізнесу й країнами.

Канада — почесний гість ярмарку

Під гаслом Singular Plurality – Singulier Pluriel, цьогорічний почесний гість ФКЯ Канада організовує фізичний павільйон почесного гостя на Рівні 1 (Level 1) Форуму. Паралельно у гібридній програмі будуть представлені численні канадські автори, ілюстратори й митці. Також заплановані заходи у зв’язку з участю Канади як почесного гостя на сцені ARD Book Fair Stage; виставки і читання відбудуться у Франкфурті. Перелік нових видань до ФКЯ зараз складається із понад 380 назв канадських авторів та видань про Канаду. Детальніше: https://canadafbm2021.com 

Церемонії нагородження на ярмарку й у місті

У рамках ФКЯ будуть вручені престижні літературні й видавничі премії.

План безпеки й охорони здоров’я на ФКЯ

Дбаючи про безпеку всіх учасників, команда ФКЯ розробила комплексний план безпеки й охорони здоров’я відповідно до норм протидії Covid-19, прийнятих у Гессені.

Вхід на територію ярмарку буде відбуватися лише за персональними квитками. Відвідувачі зможуть увійти тільки після виконання необхідних вимог (пред’явлення документу про повний курс вакцинації або негативного тесту на Covid-19).

За рухом відвідувачів на території ярмарку й дотриманням соціальної дистанції спостерігатимуть за допомогою відеокамер. У залах розміститься додатковий персонал, який слідкуватиме за реалізацією плану безпеки й охорони здоров’я і дотриманням усіх заходів безпеки. Інформація про план постійно оновлюватиметься на сайті ФКЯ: https://www.buchmesse.de/en/safety-2021. Окрім того, команда книжкового ярмарку підтримуватиме експонентів у ході планування їхньої присутності на ярмарку й надаватиме детальні рекомендації й індивідуальні поради.

Більше про ФКЯ 2021 на сайті ярмарку.