20 аудіоказок про супергероїв — в акції «365 казок на ніч» від УІК та MEGOGO вийшов третій блок історій
20 аудіоказок про супергероїв — в акції «365 казок на ніч» від УІК та MEGOGO вийшов третій блок історій
08 / 12 / 2021

Третій та останній цього року блок аудіоказок в акції «365 казок на ніч» вийшов на YouTube-каналі Українського інституту книги у мобільному додатку медіасервісу MEGOGO. Це 20 історій про супергероїв найрізноманітнішого штибу. Серед них — усім знайомий Кирило Кожум’яка, а також герої, що непомітно живуть серед нас і вже стали персонажами суперсучасних історій. 

Аудіоказки про супергероїв вийшли одночасно в аудіо та відеоформатах. У вільному доступі відеоказки з анімованими ілюстраціями та методичними матеріалами для вдумливого читання представлені на YouTube-каналі Українського інституту книги, а аудіоказки — у мобільному застосунку MEGOGO у розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay. 

Казки про супергероїв юним слухачам розповідають українські письменниці та письменники: Юліта Ран, Аня Хромова, Оксана Драчковська, Юлія Ілюха, Юлія Косівчук, Євгенія Завалій, Віталія Савченко, Олена Скуловатова, Наталя Ясіновська, Олександра Дорожовець, Валентина Вздульська, Марина Жойа, Валентина Турчин, Марія Морозенко, Володимир Грановський та Мар’яна Лелик. Чимало з цих казок уже були видані окремо чи в збірках провідними українськими видавництвами дитячої літератури.

“У третій тематичній добірці ми переосмислюємо слово “герої”, пропонуючи дітям різноманітні історії боротьби і перемоги над злом чи слабкостями, а також боротьби за власні мрії. Так, перед нами постають як типові, так і зовсім неочевидні антагоністи героїв: недуга, війна, байдужість, вередунство, лінь, пиха, стереотипи та, звісно ж, старі-добрі дракони”, — коментує вихід третього блоку аудіоказок координаторка акції в УІК Юлія Колісник.

“Ми продовжуємо відкривати сучасних українських авторів поціновувачам аудіоформату і раді представити новий тематичний блок казок. Начитка двома голосами та звукове оформлення, що підсилює сюжет кожної казки, стали уже доброю традицією нашого спільного з УІК проєкту. За кілька місяців нам вдалося поповнити бібліотеку українського аудіоконтенту 60 новими казками”, — коментує  менеджерка MEGOGO Audio Катерина Котвіцька.

Особливі казки циклу про супергероїв допоможуть дитині повірити в себе, відкрити українську літературу, а батькам і вихователям — підвищити інтерес дітей до розвитку вроджених здібностей. На каналі УІК кожну аудіоказку супроводжують анімовані ілюстрації, тексти з правильними наголосами для коректного читання вголос і розвивальні завдання для дітей, розроблені методистом. 

Нагадуємо, що перший (природа) і другий (знання) блоки та всі попередні аудіоказки акції «365 казок на ніч», започаткованої УІК і медіасервісом MEGOGO у 2020 році, доступні для прослуховування та перегляду на платформах засновників.