«365 казок на ніч»: що слухати у 2022 році
«365 казок на ніч»: що слухати у 2022 році
29 / 12 / 2021

Як заохотити батьків читати дітям вголос, виховати любов до літератури та проводити час разом? Можна послухати аудіоказки разом. Саме для цього ще у 2020 році УІК та медіасервіс MEGOGO започаткували Всеукраїнську акцію «365 казок на ніч».

Але лише аудіоказками акція не обмежується. Кожну історію на YouTube-каналі УІК супроводжують яскраві анімовані ілюстрації, тексти з правильними наголосами для коректного читання вголос і розвивальні завдання для дітей, розроблені методистом. Все це ви знайдете в описі під відео.

Ось кілька послідовних кроків, що допоможуть максимально ефективно використати методичні поради:. 

  • Уважно послухати з дитиною казку (затримати увагу допоможуть ілюстрації). 
  • Після перегляду відео зазирнути в опис  під ним і відкрити текст казки. 
  • Прочитати його разом і розібрати з малюком незрозумілі слова чи сюжетні моменти. 
  • Завантажити і роздрукувати файл з ігровими завданнями, які спрямовані на розвиток усвідомленого читання і навичок аналізу прочитаного.  Серед завдань — малювання, лічба, аплікація, орігамі, завдання на логіку та багато інших. 

Перший сезон за підтримки агенції Big Bangers вийшов 16 грудня 2020 року.. 20 новорічних та різдвяних аудіоказок за творами українських авторів зазвучали голосами відомих українців.

У новому сезоні казки представлені у трьох тематичних блоках. Перші 20 історій від сучасних українських авторів присвячені розмаїттю природи.

Наступні 20 пізнавальних казок із блоку «Знання» переконують бути розумним і заохочують розвивати корисні навички, зокрема ключову навичку сучасного світу — безупинне навчання. Ці історії — про технічний або культурний прогрес, які переконують, що знання — це сила.

Третій та останній цього року блок аудіоказок присвячений супергероям найрізноманітнішого штибу. Серед них — усім знайомий Кирило Кожум’яка, а також герої, що непомітно живуть серед нас і вже стали персонажами суперсучасних історій.

Також ви можете прослухати казки у мобільному застосунку MEGOGO у розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay.