АНОНС: Україна на Лондонському книжковому яромарку
АНОНС: Україна на Лондонському книжковому яромарку
04 / 03 / 2019

Україна вперше відкриє національний стенд на 48-му Лондонському книжковому ярмарку 12 березня. Його організатором виступає команда Українського інституту книги.

 

Лондонський ярмарок  — одна з найбільш масштабних міжнародних бізнес-подій книжкового світу, майданчик для переговорів, купівлі прав та демонстрації видавничих досягнень країн. Він триватиме три дні — з 12 до 14 березня 2019 року.

 

Україна вперше братиме участь у ярмарку після візиту його директорки Джекс Томас до Києва та успішних переговорів із організаторами. Надзвичайно зацікавлена в українському ринку, під час подорожі вона встигла познайомитися із багатьма авторами й видавцями.

 

Відкриття національного стенду відбудеться 12 березня. Його відвідають українські високопосадовці з міністром культури України Євгеном Нищуком.

 

Головними гостями (special guests) з України у Лондоні стануть художники Романа Романишин та Андрій Лесів — арт-студія “Аґрафка”, переможці премії Bologna Ragazzi Award 2018. Їхні роботи покажуть у “Галереї ілюстраторів”, де експонуються найкращі мистецькі твори світових книжкових ілюстраторів.

 

Книжку “Аґрафки” під назвою “Stars and Poppy Seeds” у 2019 році опублікувало британське видавництво “Tate”. Ілюстрації до неї стануть візуальною основою національного стенду.

 

Про український книжковий ринок міжнародній спільноті розповість Антон Мартинов — співвласник видавництва “Наш Формат”. Він зверне увагу на особливості книговидання в Україні та про розвиток українського ринку в умовах соціальної турбулентності. Захід відбудеться 12 березня, початок о 16:00.

 

На Лондонському книжковому ярмарку Україну представлять 12 видавництв: А-ба-ба-га-ла-ма-га, Видавництво Старого Лева, Наш Формат, Астра, BOOK CHEF, Фонтан казок, Каламар, КМ-Букс, Magenta, Nebo BookLab, Ранок, Самміт-книга. Крім того, свої книжки на стенді покаже Інститут національної пам’яті та організація “Українсько-єврейська зустріч”, буде презентовано англомовну книгу-мандрівку Україною від видавництва "Книголав".

 

Команда Українського інституту книги буде інформувати вас про всі оновлення і надсилатиме фото й відео з ярмарку. Стежте за нашими соцмережами (Facebook та Instagram), щоб першими дізнаватися про новини.