АНОНС: Україна вперше на Болонському книжковому ярмарку літератури для дітей
АНОНС: Україна вперше на Болонському книжковому ярмарку літератури для дітей
29 / 03 / 2019

1-4 квітня відбудеться Болонський книжковий ярмарок літератури для дітей, де вперше буде представлено український національний стенд. Це одна з основних світових подій, що стосується дитячої літератури. У 2019 році його організують у 56 раз. 

Це:

27 000 відвідувачів 

1390 учасників

250 конференцій

100 країн-учасниць

30 премій

6 виставок

Країна-почесний гість у 2019 році – Швейцарія.

 

Національний стенд організовує Український інститут книиги.

Площа – 64 м², номер стенду – hall 30, D42-E41.

На стенді свої книжки покажуть 15 видавництв: А-ба-ба-га-ла-ма-га, Астра, Артбукс, Арт Нейшн, Час Майстрів, Chudobox, Фактор-друк, Фонтан казок, Каламар, Nebo BookLab, Ранок, Видавничий дім "Школа", Чорні вівці, Видавництво Старого Лева та VIVAT.

 

Українські ілюстратори на Болонському книжковому ярмарку літератури для дітей

 

Болонський книжковий ярмарок літератури для дітей є місцем зустрічі для ілюстраторів зі всього світу. Одна з головних подій у цій програмі – Виставка ілюстраторів, яка відбувається з 1967 року під час ярмарку і щороку відкриває нові імена ілюстраторів.

 

Цього року до експозиції відібрали 76 робіт, серед яких – ілюстрації українських художниць Анни Сарвіри та Ольги Штонди. Загалом на конкурс надійшло 2901 ілюстрація від художників з 62 країн.  

 

У перший день Болонського ярмарку відбувається нагородження переможців престижної нагороди в галузі дитячої літератури «Bologna Ragazzi Award». Нагадаємо, що у минулому році у номінації «Non Fiction» перемогли українські ілюстратори – Андрій Лесів та Романа Романишин, з арт-студії «Аґрафка» за книжки «Голосно, тихо, пошепки» і «Я так бачу». У цьому році творчий тандем візьме участь у програмі заходів ярмарку.