Анонсуємо проведення другого мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на організацію та проведення заходів з промоції читання
Анонсуємо проведення другого мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на організацію та проведення заходів з промоції читання
05 / 06 / 2024

Український інститут книги анонсує проведення вдруге у цьому році мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на організацію та проведення заходів з промоції читання. Мета конкурсу підтримка нових чи вже існуючих проєктів, що сприяють популяризації української літератури та читання як в Україні, так і за кордоном.

Орієнтовні пріоритетні тематичні напрями конкурсу:

  1. Як говорити з дітьми про війну і травму?
  2. Популяризація української літератури та літератури корінних народів України різних жанрів, для різних вікових категорій української та іноземної аудиторії.
  3. Створення тренду читання як дозвілля, читання для навчання, розвитку критичного та аналітичного мислення, вміння пояснювати власну думку для досягнення професійного розвитку і соціальної адаптації як неодмінної передумови досягнення успіху в житті, для підтримки ментального здоров’я.
  4. Деколонізація у сфері української літератури та бібліотечної справи.
  5. Формування сучасних практик, що можуть бути використані для популяризації читання серед дітей та підлітків, батьків.

Оголошення про мистецький конкурс із детальною інформацією розмістимо на офіційному вебсайті Інституту та у соціальних мережах наступного тижня. 

Стежте за нашими новинами, готуйте цікаві пропозиції!