План роботи УІК на 2023 рік
План роботи УІК на 2023 рік
07 / 02 / 2023

Маємо гарну новину: Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило  погоджений Наглядовою радою План роботи УІК на 2023 рік. Крім того, набули сили зміни до Порядку використання бюджетних коштів — акти, які встановлюють рамки діяльності  нашого Інституту в цьому році. 

Залишилося дочекатися затвердження Паспорта бюджетної програми та ще кількох нормативних документів, і   ми зможемо оголосити приймання заявок:

- від українських видавців  на видання нових творів  українських авторів за кількома тематичними пріоритетами. Будуть видані та надійдуть до бібліотек не менше ніж 100 назв нових книжок по 1000 примірників кожної

- від іноземних видавців на підтримку перекладів творів української літератури іноземними  мовами. 

Щоб реалізувати цю програму, ми чекаємо швидкого внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2022 р. № 153 “Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту”. Сподіваємося на видання щонайменше півсотні нових перекладів;

- від українських інституцій на проведення заходів популяризації читання та української літератури за встановленими пріоритетами.

Уже зараз ми організовуємо українські стенди на трьох міжнародних ярмарках:

- Вільнюському книжковому ярмарку (23-26 лютого)

- Болонському дитячому книжковому ярмарку (6-9 березня)

- Лондонському книжковому ярмарку (18-20 квітня)

Також незабаром ми розпочнемо підготовку до:

- Книжкового ярмарку у Варшаві (25-28 травня)

- Франкфуртського книжкового ярмарку (18-22 жовтня)

Надалі будемо поступово інформувати вас про кожен з напрямків роботи та окремі заходи.

 

Будемо вдячні за поради щодо вдосконалення нашої роботи, залученість і співпрацю, а також за поширення нашої інформації :)