“Бібліотеки повні людей”: 30 вересня відзначаємо всеукраїнський день бібліотек
“Бібліотеки повні людей”: 30 вересня відзначаємо всеукраїнський день бібліотек
29 / 09 / 2019

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція “Бібліотеки повні людей”

30-го вересня, у всеукраїнський день бібліотек, Український інститут книги запрошує усіх провести день у бібліотеці та розповісти про це у соціальних мережах!



Українські бібліотекарі надзвичайно активні, а бібліотеки — культурні центри, які гуртують навколо себе однодумців. Тож 30-те вересня — ідеальний день, щоб показати всій країні в соціальних мережах, що бібліотеки повні людей і чим вони живуть: великі книжкові фонди та вражаючі новинки, комфортні читальні зали та фахові консультації бібліотекарів, літературні та читацькі клуби, зустрічі з письменниками та гуртки. 

 

Всім, хто любить та відвідує бібліотеки. Діліться приватними історіями, розповідайте про неймовірних бібліотекарів та улюблені бібліотеки, викладайте фотографії та не забувайте про хештег #деньубібліотеці. Якщо Ви постійний відвідувач — привітайте бібліотекаря зі святом! Або ж скористайтесь інструкцією від Українського інституту книги “Як піти в бібліотеку” та завітайте туди вперше!

 

Якщо Ви вчитель, то проведіть урок у шкільній бібліотеці або сходіть на екскурсію в найближчу районну! Цей день — прекрасна нагода показати учням, де знаходиться бібліотека, якою є бібліотечна навігація, проговорити з дітьми про функцію та місію книжки, зрештою, пригадати механізм ознайомлення з літературою, адже без літератури навчання неможливе. Бібліотекарі стануть провідниками: дозволять зазирнути у фонди та познайомлять із тематичною виставкою чи новинками. Проведіть урок у бібліотеці, нагадайте про важливість цього місця, зробіть фото із класом, поділіться ідеями бібліотечних уроків у соціальних мережах. Не забудьте про хештег #деньубібліотеці.  

 

Влаштуйте собі day out of office у бібліотеці — знайдіть найближчу до офісу бібліотеку, переконайтесь, що там є WiFi, попередьте про свої наміри, щоб Вас там чекали. Проведіть день у бібліотеці разом із колегами, зробіть стрім чи фото, не забудьте про хештег  #деньубібліотеці.

 

Ставте хештег #деньубібліотеці, діліться вашими світлинами, позначайте Український інститут книги у постах, коментарях і story в Facebook (UkrainianBookInstitute) та Instagram (@bookinstitute.ua). Завантажити КАРТИНКУ для фото в соцмережах.