Бібліотеки як культурні центри: українські письменники зустрілися з читачами на Сході
Бібліотеки як культурні центри: українські письменники зустрілися з читачами на Сході
23 / 01 / 2019

До сучасної української літератури можна доторкнутися, з нею можна поговорити. Українські письменники вирішили показати це жителям Луганської й Донецької областей за допомогою проекту “Схід читає”.

 

Сергій Жадан, Андрій Курков, Євген Положій, Іван Андрусяк і Таня Стус вже побували в Старобільську, Станиці Луганській, Щасті й Сватовому. Вони зустрілися із дорослими й дітьми у місцевих бібліотеках, які стали тут центрами громадського й культурного життя.

 

Бібліотекарі й читачі мали змогу поспілкуватися з авторами книжок, що надійшли до книгозбірень у їхніх містах в рамках програми поповнення фондів публічних бібліотек. Таким чином література стає ближчою, а діалог - більш дружнім.

 

Попереду - ще 10 міст Східної України, які письменники планують відвідати до березня 2019 року.

 

“Цього разу, подорожуючи Луганщиною з проектом «Схід читає», піймав себе на думці, що якось не чути нарікань i звинувачень, — розповів Сергій Жадан “Україні молодій”. — Бібліотекарі розповідають про свої плани та ідеї, показують відремонтовані приміщення, отриману апаратуру, нові книги. У всіх купа проектів та ініціатив, усі щось пропонують, чимось діляться”.

 

Проект “Схід читає” організував Благодійний фонд Сергія Жадана за підтримки фонду “Відродження” й у партнерстві з Українським інститутом книги.

 

За нашого посередництва видавництва передали бібліотекам на Сході сотні книжок:

Український інститут вивчення голодомору - 21 примірник

“Читаріум” - 155 примірників

“Кліо” - 97 примірників

“Український пріоритет” - 550 примірників

КМ-Букс - 207 примірників

КСД - 105 примірників

“Знання” - 66 примірників

“Школа” - 155 примірників

АССА - 134 примірники