Болонський ярмарок дитячої книги відбудеться з 14 по 17 червня в онлайн-форматі
Болонський ярмарок дитячої книги відбудеться з 14 по 17 червня в онлайн-форматі
02 / 06 / 2021

Організатори планують провести близько 60 заходів, зокрема презентації, тренінги, майстер-класи з дизайну тощо.

Знову відбудеться 24-годинний марафон портфоліо для ілюстраторів. У межах ярмарку буде представлена цифрова галерея арт робіт та виставка Dante-700 швейцарської ілюстраторки Альбертіни з нагоди 700-х роковин смерті Данте Аліґ’єрі в Равенні 14 вересня 1321 року.

За кілька днів до початку ярмарку стартує конференція  BolognaBookPlus, яка триватиме до кінця ярмарку. BolognaBookPlus організована під керівництвом Джекс Томас (колишньої директорки Лондонського книжкового ярмарку) у партнерстві з Асоціацією італійських видавців (Associazione Italiana Editori, AIE).

Конференція пропонує чотириденну програму, перегляд якої є платним. BolognaBookPlus передбачає не тільки конференцію в день відкриття, а й низку подій протягом усіх чотирьох днів ярмарку з 14 по 17 червня.

Минулоріч Болонський ярмарок вперше спробував масштабно перевести виставку для видавців у цифровий формат на платформі Global Rights Exchange. Платформа надала можливість розмістити PDF-файли книжок для перегляду усіма зареєстрованими на сайті учасниками. Видавці мали змогу влаштовувати онлайн-зустрічі з іноземними учасниками ярмарку та брати участь в перемовини про укладання угод через особисті онлайн-кабінети. Учасники 2020 року мали змогу безкоштовно представити свої видання світовій видавничій спільноті шляхом участі у Global Rights Exchange.

У 2021 організатори ярмарку пообіцяли новий, відпрацьований і змінений формат платформи, у якому були враховані численні відгуки представників ринку. Платформа Global Rights Exchange працюватиме безкоштовно і відкрита для всіх експонентів та відвідувачів BCBF з 2019 по 2021 роки включно. Вона буде активна протягом року і включатиме розділ BLTF для експонентів і відвідувачів Болонського ярмарку ліцензій (Bologna Licensing Trade Fair).

Почесний гість BCBF місто Шарджа — знову в очікуванні на особливу роль, адже другий рік поспіль мусить чекати своєї миті слави в офлайн-форматі. У 2022 році Болонський ярмарок відбудеться у період з 21 по 24 березня.

Запрошуємо видавців та ілюстраторів реєструватися для онлайн-участі у Болонському ярмарку дитячої книги. 

Детальна інформація про онлайн-програму ярмарку та онлайн-події на сайті ярмарку: https://www.bolognachildrensbookfair.com/ 

Інформація щодо безкоштовної реєстрації на платформі для торгівлі правами Global Rights Exchange за посиланням:
https://www.bolognachildrensbookfair.com/en/exhibit/bcbf-global-rights-exchange/10135.html 

Інформація щодо реєстрації відвідувачів ярмарку за посиланням: https://www.bolognachildrensbookfair.com/en/visitors-reserved-area/9942.html

Більше про онлайн-формат ярмарку  2021 на сайті Болонського ярмарку за посиланням: https://www.bolognachildrensbookfair.com/en/about/2021-online-edition-preview/10494.html