Читати, мотивувати, популяризувати: діяльність Українського інституту книги протягом січня 2024
Читати, мотивувати, популяризувати: діяльність Українського інституту книги протягом січня 2024
31 / 01 / 2024

Початок нового року для Українського інституту книги вже традиційно був досить насиченим. Ми хочемо поділитися з вами деякими моментами поточної роботи УІКу за місяць, започатковуючи нову рубрику у нашому інформуванні діяльність Українського інституту книги за місяць.

У січні наша команда підсумовувала минулий рік, аналізувала шляхи покращення роботи, а також детально планувала активності на 2024-й.

Відділ роботи з персоналом, відділи бухгалтерського обліку та звітності, матеріально-технічного забезпечення, планово-економічний, юридичний та сектор організаційної роботи, планування та діловодства завжди дбають про найдрібніші деталі операційної діяльності, без яких нормальне функціонування державної установи неможливе звільнення та прийом на роботу співробітників, оформлення наказів, документообіг, укладання договорів, робота з розпорядчими документами, співпраця з Казначейством, аналіз фінансових показників та багато іншого.

У січні ми активно включилися в підготовку до міжнародних ярмарків Вільнюський книжковий ярмарок, Лондонський книжковий ярмарок, Лейпцизький книжковий ярмарок. Відділ міжнародної співпраці Інституту готував розлогий звіт для Міністерства культури та інформаційної політики про результати роботи у 2023 році.

Відділ промоції читання оголосив про проведення мистецького конкурсу культурно-мистецьких проектів  на організацію і проведення заходів з промоції читання. У минулому році після процесу відбору та експертного оцінювання проєктів укладено угоди з 9 переможцями, які провели заходи, що сумарно охопили онлайн-аудиторію у майже 900 тис. осіб. Інститут із нетерпінням чекає на нові заявки, а детальна інформація щодо участі та документів розміщена на сайті.

Відділ підтримки бібліотек та книговидання, проаналізувавши минулорічні результати, також активно розпочав підготовку до проведення мистецького конкурсу з видання книг у новому році. Також команда цього відділу оптимізувала доменні акаунти та системну роботу з сервером Інституту для ефективної роботи та збереження даних.

Аналітичний відділ систематично працює над проведенням досліджень: у цьому місяці розпочалося опитування територіальних громад про фінансування бібліотечних закупівель понад 1000 тергромад отримали наші повідомлення, і вже надсилають відповіді. Також відділ моніторить відвідування книготоргових сайтів та оновлює список книгарень. Відділ звʼязків із громадськістю докладає максимум зусиль, аби ви, дорогі читачі, знали про системну роботу нашої інституції: ми намагаємося урізноманітнювати контент і вчасно ознайомлювати вас із важливою інформацію зі світу книжкової екосистеми. А також готуємося до Всесвітнього дня поезії та Дня Європейських авторів на поціновувачів поетичного слова чекає насичена весна!

Охоплення наших соціальних мереж сягнули у першому місяці цього року позначки у 200 тис. Дякуємо за те, що ви з нами: ваша взаємодія покращує нашу роботу й додає відчуття активної спільноти, яка зростає з кожним днем.

Щиро,

команда Українського інституту книги