Читомо проводить поетичні читання «Нові вірші війни»
Читомо проводить поетичні читання «Нові вірші війни»
11 / 05 / 2022

15 травня о 19.00 відбудуться двомовні поетичні читання «Нові вірші війни». Подія пройде онлайн, за підтримки спільноти Читомо на Патреоні та Liqpay

Читання стануть продовженням проєкту «Читомо» добірок віршів про війну. На двомовних читаннях можна почути українською та англійською вірші Мар'яни Савки, Ольги Брагіної, Василя Махна, Галини Крук, Катерини Міхаліциної, Ірини Шувалової, Елли Євтушенко, Антона Полуніна, Дарини Гладун, Оксани Гаджій, Лесика Панасюка, Ігоря Мітрова. Також читатимуть тексти перекладачі: Юлія Костюк, Ксенислава Крапка, Анна Єзерська, Олександр Авербух.

Модеруватиме захід поетка і перекладачка Елла Євтушенко. 

Також ці тексти доступні на сайті Читомо як українською, так і в перекладі англійською. Вірші з цієї добірки виходили окремою антологією у Лондоні (англійською) та Каїрі (арабською). 

«Прийдешні читання привід зібратися разом, побути у колі однодумців і поспілкуватися про досвіди війни через поезію. Вірші можуть ставати місткою відповіддю на запитання як тобі і твоїм зараз? Сподіваюся, наша подія буде такою розмовою і такою відповіддю», розповідає укладачка добірки, редакторка спецпроєктів Читомо Вікторія Фещук.

Читомо збирає нові вірші про війну з першого дня ескалації війни, і наразі до ознайомлення є тексти від 74 авторів різних поколінь. Це вірші з бомбосховищ і вокзалів, з волонтерських центрів і черг за продуктами, з відносно безпечних квартир й уже небезпечних вулиць. 

Аби долучитись до онлайн-трансляції чи ознайомитись із читаннями в записі, необхідно підписатись на Патреон чи Liqpay* Читомо. Ваша підтримка дозволить редакції продовжувати роботу над створенням матеріалів про культуру, зокрема про літературу й книговидання, в умовах війни, допоможе підсилити голоси українських авторів і авторок.

*Подія доступна за попередньою реєстрацією.