Де можна почитати українські книжки безкоштовно
Де можна почитати українські книжки безкоштовно
06 / 04 / 2022

Через війну з рф багато хто втратив доступ до своїх домашніх бібліотек. Але читання є непоганою розрадою в будь-які часи. Дякуємо Артемові Скорині, що зібрав корисну добірку посилань на ресурси, де можна отримати безкоштовний доступ до книг українських видавців. Публікуємо його перелік, щоб якомога більше людей змогли знову почитати гарну книжку.

?В додатку Yakaboo доступні для безкоштовного читання книжки 50 видавництв. Завантажити додаток:
App Store — https://apple.co/3KtKPty
Google Play — https://bit.ly/3J0B4mp

?Видавництво Старого Лева відкрило доступ до безкоштовного завантаження майже 30 електронних книг для діток різного віку:
https://bit.ly/3tJBBm7

?Vivat зробили безкоштовними електронні книжки:
https://vivat-book.com.ua/elektronni-knigki

?Моя книжкова полиця надала доступ до pdf дитячих книжок:
https://drive.google.com/drive/folders/1zM65xfcfaNrzTrWpTr-ztxkNHcQLt-Dh

?Всі електронні книжки Фоліо по 1 грн на сайті folio.com.ua. Плюс ці кошти будуть перераховані на ЗСУ. Треба буде використати промокод Book.

?Так само у «Видавництво Анетти Антоненко». Книжки по 1 грн і кошти на ЗСУ:
https://anetta-publishers.com/promo/87

?Деякі електронні книжки (переважно дитячі) Книголав теж по 1 грн:
https://knigolove.ua/e-books

?Видавництво "Астролябія" відкрило безкоштовне завантаження книги «Без паніки! Як вижити, боротися й перемогти під час бойових дій: Порадник для цивільного населення». Завантажити тут (гортайте вниз сторінки):
https://astrolabium.com.ua/bez_paniky_jak_vyzhyty_borotysja_j_peremogty_pid_chas_bojovyh_dij_poradnyk_dlja_cyvilnogo_naselennja-oleh_feschowetz-dedyk_oleks.html

?Видавництво НК Богдан виклало у вільний доступ підручники та аудіододатки: 
https://bohdan-books.com/collections/dowload-free/

?Видавництво "Ранок" зробило безкоштовним завантаження методичного матеріалу для вчителів, підручників та робочих зошитів для 1-11 класів: 
https://www.ranok.com.ua/promo-elektronni-knigi-bezkoshtovno-517.html

?Всі аудіокнижки для дітей, всі аудіокнижки  видавництва BookChef а також деякі аудіокнижки інших видавництв доступні для прослуховування на АБУК. Завантажити додаток:
App Store — https://apple.co/3sFxMz6
Google Play — https://bit.ly/3tsPx3N 

?В MEGOGO теж доступно багато аудіокнижок безкоштовно, в тому числі й для дітей. Тут ви зможете знайти цикл казок "365 казок на ніч", що УІК підготував разом з MEGOGO. Завантажити додаток:
App Store (https://apps.apple.com/ua/app/megogo-%D1%82%D0%B2-%D0%BA%D1%96%D0%BD%D0%BE-%D0%B0%D1%83%D0%B4%D1%96%D0%BE%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/id565967395?l=uk)
Google Play
 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.megogo.application)

?Електронні книжки від Фабули по 1 грн та зі знижкою 50% https://www.facebook.com/282750465394326/posts/1675115619491130/