Допомога бібліотека України від Національної бібліотеки Франції
Допомога бібліотека України від Національної бібліотеки Франції
08 / 04 / 2022

Національна бібліотека Франції звернулася до нас та до всіх інституцій з пропозиціями по збереженню культурної спадщини.

Публікуємо звернення колег нижче. 

Дорогі колеги,

Національна бібліотека Франції, у зв’язку зі зверненням її пані президента щодо «солідарності з українським народом і суворого засудження російської агресії», хоче запропонувати свою допомогу бібліотекам України, а також її співробітникам.

Як одна з найбільших європейських бібліотек, Національна бібліотека Франції прагне допомогти Україні захистити її колекції та зробити їх впізнаваними у світі. Зважаючи на цю перспективу, ми запрошуємо Вас поділитися з нами описами колекцій, каталогами та іншими списками цінних та рідкісних документів, які ми збережемо, розповсюдимо та підкреслимо їх значущість серед наших партнерів.

1. Національна бібліотека Франції може також запропонувати Україні цифровий притулок для її віртуальних колекцій. Ми надаємо для використання сотні терабайтів для захищеного зберігання даних, з урахуванням побажань наших українських партнерів щодо засобів передачі файлів.

2. Національна бібліотека Франції приготувала матеріали для всіх типів консервації, які ми можемо якнайшвидше надіслати нашим партнерам, які цього потребують. Ми також охоче надамо доступ нашим українським колегам до усіх видів навчальних матеріалів онлайн, особливо до тих, які пов’язані з планом евакуації задля збереження матеріальних чи цифрових колекцій.

3. Зрештою, Національна бібліотека Франції підготувала чимало вакансій для того, щоб прийняти співробітників бібліотек і/або дослідників, і/або спеціалістів у сфері інформатики.

Для додаткової інформації щодо пропозицій Національної бібліотеки Франції, а також щодо Ваших власних пропозицій про співпрацю, Ви можете звернутися до Відділу міжнародних зв'язків: [email protected]