Finnish Literature Exchange – Ukrainian Book Institute Open Call
Finnish Literature Exchange – Ukrainian Book Institute Open Call
01 / 04 / 2024

Шановні видавці!

Український інститут книги разом з FILI – Finnish Literature Exchange запрошують вас до конкурсу на участь у програмі обміну досвідом в межах міжнародного тижня редакторів для видавців книжок для дітей та юнацтва, яка відбудеться з 10 по 13 червня 2024 року в Гельсінкі, Фінляндія.

У конкурсі можуть взяти участь українські видавці, які купують та продають права на переклад у таких жанрах література для дітей та Young Adult.

До участі у програмі обміну досвідом фінськими колегами буде відібраний один український видавець, який поїде у Гельсінкі (Фінляндія) у період з 10 по 13 червня включно (плюс дні в дорозі). Всі витрати (авіапереліт економ класом, проживання та харчування) беруть на себе наші фінські колеги. 

У межах програми обміну досвідом учасники програми самі домовляються про зустрічі з фінськими літературними агентами, контакти та інформацію про яких надасть FILI. Окрім B2B зустрічей з фінськими видавцями, програма обміну досвідом складатиметься зі знайомства з фінським видавничим бізнесом, літературними добірками та обміну культурного досвіду. 

Робоча мова візиту: англійська.

Анкета для участі доступна за посиланням.

Дедлайн заповнення анкети: 4 квітня (включно).

Перелік претендентів буде передано фінським колегам, які прийматимуть рішення щодо того українського видавця, який поїде по програмі обміну досвідом до Гельсінкі.

Результати відбору будуть опубліковані на ресурсах УІК та надіслані відібраному учаснику на зазначену в анкеті електронну пошту після оприлюднення результатів.

Координаторка проєкту від України: Олена Одинока, заступниця директорки Українського інституту книги.

*FILI – Finnish Literature Exchange – це неурядова організація, яка підтримує переклад, друк і видання фінської літератури за кордоном.