Франкфурт 2019: що підготувала Україна для найбільшого книжкового ярмарку світу?
Франкфурт 2019: що підготувала Україна для найбільшого книжкового ярмарку світу?
09 / 10 / 2019

9 жовтня, об 11:30 в приміщенні інформаційної агенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться пресконференція, присвячена участі України у 71. Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку.

Український інститут книги презентує, як виглядатиме національний стенд, якою буде концепція української присутності та цьогорічне гасло. Також в межах пресконференції буде представлено стенд від Українського культурного фонду, покликаний зацікавити міжнародну аудиторію проєктами зі сфери креативних індустрій.

Ми розповімо:

  • чому Україні важливо бути представленою на найбільшому книжковому ярмарку в світі;
  • які українські видавці цьогоріч боротимуться за увагу іноземних читачів;
  • які спікери та спікерки спробують зацікавити світову спільноту культурою нашої країни.

Також у Франкфурті ми звернемося до мови цифр та презентуємо дослідження й програми, присвячені підтримці українського книжкового ринку.

Про все це на пресконференції 9 жовтня говоритимуть запрошені спікери та спікерки:  

  • Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен
  • Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський
  • Виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів
  • Директорка Українського інституту книги Олександра Коваль
  • Голова Всеукраїнської асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін
  • Українська письменниця і перекладачка, лауреатка Літературної премії Європейського Союзу Гася Шиян  

За додатковою інформацією щодо події звертайтеся до керівниці відділу зв’язків з громадськістю УІК Юлії Лактіонової за номером телефону: 067 466 90 67 або на скриньку [email protected].


Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок (Frankfurter Buchmesse) — найбільший книжковий ярмарок у світі, який безперервно відбувається з 1949 року. Кожна країна представляє тут свої досягнення у сфері книговидання та літератури, великі міжнародні гравці підписують угоди на купівлю прав та проводять бізнес перемовини, а читачі мають можливість познайомитись з новинками світової літератури.

Український інститут книги (УІК) — державна установа при Міністерстві культури України, покликана втілювати державну політику в книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Український культурний фонд (УКФ) ‒ державна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.