Брошура Книжкові столиці | Інститут книги
Інститут книги презентує брошуру Книжкові столиці
24 / 02 / 2021
Які міста та за яких умов стають книжковими столицями та чим приваблюють найкращі книжкові столиці, з’ясували фахівчині Українського інституту книги та створили помічний інструмент — спеціальну брошуру “Книжкові столиці. Мандрівний формат у міжнародному спектрі”.

Експертки представили брошуру, 24 лютого, об 11:00 на форумі Література в дії | Literature In Action.

У цій брошурі зібрано напрацювання Українського інституту книги щодо формату Книжкової столиці світу ЮНЕСКО. Фахівчині проаналізували досвід головування у статусі більшості книжкових столиць і зауважили тенденції провадження літературних програм у різних країнах. Виявилося, що формат Книжкової столиці дуже адаптивний для втілення його у межах однієї країни, а глобальний досвід цілком може бути відтворений локально. Ідеться насамперед про ідеї, варіанти літературних заходів, соціальних ініціатив у містах, а також про успішні та не дуже способи висвітлення такої діяльности.

У процесі дослідження форматів книжкових столиця експертки інституту виокремили також кілька загальних та визначальних для Книжкової столиці рис, які водночас є неофіційними критеріями для майбутніх міст у статусі.
Переглянути та завантажити брошуру “Книжкові столиці. Мандрівний формат у міжнародному спектрі” можна за посиланням: https://cutt.ly/3lbcaQX