Історії про Різдво і не тільки: найкращі книжки до зимових свят
Історії про Різдво і не тільки: найкращі книжки до зимових свят
07 / 01 / 2019

Уже другий рік поспіль на свята ми складаємо до Різдва підбірку книжок, які хочеться читати під ялинкою. У цей святковий час ми всі хочемо чогось світлого й чудесного. Саме книжки – це один із способів зануритися у світ див та неймовірних пригод. 

 

“Що приховує Різдво”

Про традиції Різдва - просто і з елементами гри.

Розглядаючи цю книжку, малюки (а з ними й дорослі) шукатимуть колоски для дідуха, фігурки з різдвяного вертепу й інші святкові атрибути. Вона розвиває увагу й допомагає дізнатися більше про головне зимове свято.

 

“Лілі та восьминіг”, Стівен Роулі

Справжня дружба, кохання, прощання й прощення.

У невеликій книжці про письменника, який хоче створити щось вартісне, і його хвору собаку вмістився цілий спектр емоцій і почуттів. Цей текст – про важливі істини, які варто згадати на свята.

 

“Лускунчик”, Ернст Теодор Амадей Гофман

Потрібно вірити у неможливе.

Різдво – це час, щоб згадувати улюблені казки, роздивляючись яскраві ілюстрації українських художників. Класика оживає у новому оформленні – і насолоджуватися різдвяною історією можна знову й знову.

 

“Різдвяні історії”, Лусі Мод Монтгомері

Вороги миряться, мрії здійснюються, голодні знаходять їжу.

Чесні, добрі й життєві різдвяні історії змушують повірити в добро: тут усе стає на свої місця. Щирість і правдивість Лусі Мод Монтгомері в цих оповіданнях надзвичайно підкуповує. І що найкраще – їх можуть читати і дорослі, і діти. Або ж разом у теплому родинному колі.

 

“Най сніжить”, Джон Грін, Морін Джонсон, Лорін Міракл

Три різдвяні історії про кохання – добрі, прості й приємні.

“Най сніжить” – ідеальна романтична казка для тих, хто хоче відчути справжній дух свята. Це книжка про те, що кожен може стати щасливим, а на Різдво трапляються неймовірні дива.

 

“Про Грінча, який украв Різдво”, Доктор Сьюз

Так-так, саме його зіграв Джим Керрі в однойменній екранізації.

Одну зі ста найкращих дитячих книжок за версією Національної асоціації освіти США тепер можна прочитати українською. Це казка про те, як Різдво може проникнути навіть у крихітне серце, а знищити свято не вдасться нікому.

 

“Різдвяна історія”, Чарльз Діккенс

Магія, перевірена часом.

Коли всі гроші витрачені на новорічні подарунки, час згадати про справжні цінності. Тут якнайкраще допоможе історія Скруджа – скнари, який за одну різдвяну ніч перетворився на щедрого й милосердного дядечка. Робити добро і замислюватися над своїми вчинками потрібно вже зараз. Інакше буде запізно, вчить повість.

 

“Снігова королева”, Ганс Християн Андерсен

Найкращі ілюстрації до казки про вірність і любов.

“Візитівка” видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” вже кілька років стає зимовим бестселером. Незважаючи на холодну назву, ця історія зігріє різдвяної ночі. З ілюстраціями талановитого художника Владислава Єрко казка оживає (а якщо заванажити інтерактивну версію, то вона справді почне рухатися!).

 

"19 різдвяних історій"

19 версій Різдва.

19 сучасних українських авторів - 19 різних, але дуже атмосферних зимових історій. Це хороша нагода не тільки відчути дух Різдва, а й познайомитися з творчістю молодих письменників.

 

“День народження ялинки”, Оксана Була

Про пошуки наймолодшої.

Туконі від художниці Оскани Були вже стали улюбленими створіннями багатьох дітей. Взимку вони навчать малюків берегти ялинку, яка щойно виросла і не встигла зміцніти до зими. День народження ялинки – це день народження всіх туконі, тож святковий настрій відчувається в усьому лісі.

 

“Перше Різдво”, Дзвінка Матіяш

Як народжувався Бог.

Традиційну біблійну історію про народження Ісуса Христа переосмислила письменниця Дзвінка Матіяш. Вона розповіла притчу зрозумілою і простою для дітей мовою, щоб вони змогли осмислити природу Різдва і його особливе релігійне значення.