Каталоги актуальної української літератури відкриті до оновлень
Каталоги актуальної української літератури відкриті до оновлень
17 / 06 / 2022

Попри труднощі воєнного часу команда УІК працює над тим, аби для кожного з вас збільшити можливості продажу книжок — одного з наших найважливіших інструментів у культурному протистоянні російській пропаганді та утвердженні української культури.

Починаючи з квітня, команда УІК працювала над підготовкою каталогів актуальної української літератури для дітей та для дорослих, інформацію для яких ми щиро й наполегливо просили вас надати. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами першим результатом: два каталоги представлені публічно на сайті УІК, надані Міністерству закордонних справ України для поширення через іноземних партнерів та розіслані численним бібліотечним асоціаціям за кордоном. Уже в перший день ми отримали зворотну реакцію від Швейцарії, Ісландії, Литви та Албанії — і зацікавлені відповіді продовжують надходити.

Для зручності користування каталогами ми підготували покрокову інструкцію українською та англійською мовами,  а також  уклали перелік дистриб’юторів, що зможуть надати замовникам книжки видавців на запит.

Ми продовжуємо працювати над поповненням обох каталогів. Тож видавці можуть: 

  1. ділитися з реальними та потенційними партнерами цими каталогами, розміщеними на вебсайті УІК разом з інструкціями; 
  2. надавати до каталогів інформацію вперше; 
  3. актуалізувати вже наявну інформацію в каталогах

Оскільки автоматизувати цю роботу у нас немає можливості і всі оновлення ми будемо вносити вручну, маємо до тих видавців, що хочуть надати інформацію, кілька прохань: 

— тих видавців, що подають свої пропозиції вперше, просимо заповнити гугл-анкету з необхідною для каталогу інформацією про видавництво, після чого внести пропозиції по книжках за лінками, наведеними нижче;

— тих видавців, що вже надали інформацію для каталогів, просимо переглянути цю інструкцію, а потім перейти до внесення пропозицій за лінками, наведеними нижче.

— усіх видавців — при додаванні нових позицій просимо відразу вказувати через “ / ” англомовну версію усіх даних книжкових пропозицій. 

І — найголовніше! Внести свої пропозиції щодо книжок, які будуть перенесені в публічну версію каталогів, видавці можуть за цими лінками:

Каталог української літератури для дорослих відділ.xlsx

Каталог українських книжкових видань для дітей відділ.xlsx

Крім того, нам важливо оцінити ефективність роботи каталогів, тож просимо видавців ділитися інформацією про замовлення, заповнюючи в каталогах стовпці “Кількість замовлених книжкових видань” і “Назва і країна замовника”.

Наші каталоги — зручний та поки що найбільш ефективний інструмент швидкого поповнення фондів закордонних бібліотек якісними українськими книжками від різних українських видавців. З їх допомогою ми можемо допомогти як нашим громадянам за кордоном, так і видавцям, адже попри війну вони й надалі працюють над створенням української книги.

Усе буде Україна!

Контактна особа: Олександр Іванов (093) 051-61-21