Колекція Books from Ukraine — у каталозі прав Франкфуртського книжкового ярмарку (ФКЯ)
Колекція Books from Ukraine — у каталозі прав Франкфуртського книжкового ярмарку (ФКЯ)
11 / 10 / 2022

Колекція Books from Ukraine — це каталог українських видань, рекомендованих до перекладу на іноземні мови, представлений у каталозі Frankfurt Rights та доступний іноземним видавцям. Інформація про майже 500 найменувань, перелік яких був сформований за участі видавців та за підтримки волонтерів, буде відкрита з жовтня 2022 по вересень 2023 року. Українські книжки будуть представлені в каталозі Frankfurt Rights на безоплатній основі завдяки підтримці організаторів ФКЯ.

Над колекцією протягом кількох місяців працювала команда на чолі із в.о. заступниці директора УІК з міжнародної роботи Оленою Одинокою, яка координувала роботу представників УІК і зовнішніх фахівців, які приєдналися до проєкту на волонтерських засадах, аби про важливі українські видання дізналися у світі. 

Висловлюємо щиру подяку експертам, які долучилися до формування переліку видань рекомендованих до перекладу: Володимиру Єрмоленку, Ользі Гнатюк, Марії Шубчик, Остапу Сливинському, Костянтину Родику, Ярославі Стрісі, Богдані Романцовій, Олександру Зінченку та Максиму Ярмистому. 

Також Український інститут книги дякує й волонтерам, які доєдналися до роботи над каталогом та доклали багато зусиль для втілення цього проєкту: Вікторії Ма, Зені Томпкінс, Вірі Карасьовій та Ліні Трофимчук. 

До колекції увійшли також видання 46 видавництв, що зголосилися працювати на національному стенді України на Франкфуртському книжковому ярмарку. Протягом року видавці матимуть можливість оновити видання та представити більш актуальні книжки увазі потенційних іноземних партнерів, які можуть зацікавитися їхнім перекладом. 

До колекції Books from Ukraine увійшли видання різних жанрів та тематики, серед них — видання, присвячені російсько-українським війнам та наслідкам сусідства з державою-агресором. Колекція книг Books from Ukraine, до якої на сьогодні увійшли вже понад 300 рекомендованих до перекладу творів української літератури, розміщена на платформі Frankfurt Rights за лінком тут

Усі книги українських видавців на платформі Frankfurt Rights (загальний фільтр - Ukraine) можна знайти тут

Запрошуємо вас долучитися до популяризації творів української літератури серед ваших іноземних партнерів і поділитися з ними лінком на колекцію Books from Ukraine, розміщену на платформі Frankfurt Rights.

Нагадуємо, що програма українського стенда на ФКЯ, кураторами якої є Український інститут книги та Goethe-Institut в Україні, є складовою частиною комплексного пакету заходів, на які Міністерство закордонних справ Німеччини виділяє кошти з додаткового бюджету на 2022 рік, щоб пом’якшити наслідки загарбницької війни Росії проти України. Український стенд був би неможливим без масштабної підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку.

Інформаційний партнер участі України у ФКЯ — Суспільне.