Країни, в яких діти вимушених переселенців отримали книжки українською
Країни, в яких діти вимушених переселенців отримали книжки українською
13 / 04 / 2022

Уже в п’яти країнах Європи на сьогодні надруковано 25 716 книжок для дітей українців, яким довелося вимушено покинути Батьківщину. Зараз вони на шляху до своїх маленьких власників, аби подарувати їм частинку тепла рідної України. 

Так, під патронатом Першої Леді Олени Зеленської, завдяки підтримці Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України, зусиллями УІК та небайдужих людей з усього світу книжки доступні в Польщі, Литві, Швеції, Норвегії та, відсьогодні, в Ірландії!

Книжка Сашка Дерманського “Лімерики”, яка свого часу вийшла у видавництві “Крокус”, побачила світ і в Ірландії. Ця країна стала п’ятою, де в межах проєкту “Друк книжок у Європі для дітей-біженців” вийшли дитячі книжки, призначені для маленьких українців, які залишили свої домівки через війну. 

Перші 200 примірників “Лімериків” були надруковані завдяки сім’ї місцевих ініціаторів-доброчинців Олексія Матвєєва та Ольги Внукової, які, крім цього, втілюють і інший проєкт для українських дітей - Art classes for Ukrainian Children in Dublin. За посиланням ви можете допомогти їм фінансово.