Мистецький конкурс проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції: перелік і статистика підписаних договорів
Мистецький конкурс проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції: перелік і статистика підписаних договорів
13 / 08 / 2024

Український інститут книги завершив підписання договорів з переможцями мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції.

Перелік книжкових видань, випуск яких здійснюється за результатами проведеного мистецького конкурсу, затверджено наказом МКІП від 30 травня 2024 року №383.

Із переможцями конкурсу було укладено 96 договорів із 32-ма видавцями на суму 30,614 млн грн. Один із переможців (ФОП Каспшишак Андрій Володимирович, проєкт "Легенда про Вільних") відмовився від підписання та подальшої реалізації проєкту.

Загалом у межах цього мистецького конкурсу публічні бібліотеки України отримають 142 000 примірників нових книжкових видань.

Нагадуємо, що до переліку переможців включено книжкові проєкти за такими пріоритетними тематичними напрямами: 

  • Художні та науково-популярні твори для різних вікових категорій читачів.
  • Твори для дітей та юнацтва, спрямовані на національно-патріотичне виховання, плекання демократичних цінностей, культурного розмаїття і міжкультурного діалогу, гендерної рівності, неприпустимості насильства, розвиток лідерства, екологічної самосвідомості, відповідальності за навколишній світ, критичного мислення.
  • Художні твори, пов’язані з відзначенням подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.
  • Видання книжкових видань про культуру, історію та мову, мистецькі та інші надбання національних меншин і корінних народів України та їх роль у розвитку української культури та державності.