Міжнародна допомога для академічних видавців: опитування про потреби
Міжнародна допомога для академічних видавців: опитування про потреби
01 / 03 / 2023

До Українського інституту книги від імені ініціативної групи звернулася британська видавчиня Френсіс Пінтер (Frances Pinter) з проханням дізнатися про потреби видавців книжкових видань та періодики, що працюють в академічному науковому середовищі (з акцентом на гуманітарних та соціальних науках). Мета діяльності ініціативної групи — зібрати дані для розробки проєктів та підготовки грантових заявок, в межах яких будуть враховані потреби видавців у цьому сегменті видавничої діяльності. 

Запрошуємо видавців заповнити опитувальник, а також залучити до цього своїх колег. 

*********************

Шановні видавці!

Звертаюся до вас від імені міжнародної команди (до неї входить і Український інститут книги), яка готує огляд та аналіз потреб, які будуть використані для розробки проєктів і збору коштів на підтримку українських видавців академічних і фахових нонфікшн видань та періодики, особливо у сфері гуманітарних і соціальних наук. 

Низка видавничих асоціацій і окремих осіб із кількох країн готові надати вам допомогу та поділитися ноу-хау рішеннями, але потребують більше інформації про ваші пріоритети, актуальні сьогодні і на період після війни. Зокрема, розробляється низка ініціатив включно з новоствореною ALPSP, яка пропонує безплатне членство українським академічним видавцям.

Ми сподіваємося зібрати думки якомога більшої кількості видавців і редакторів, тож будемо дуже вдячні, якщо ви надішлете це опитування своїм партнерам, щоб нам вдалося досягти якнайширшого охоплення і врахувати потреби широкого кола видавців в академічних колах.

Ми б хотіли врахувати вашу думку щодо питань, наведених в опитувальнику, незалежно від того, вважаєте ви себе науковим/академічним видавцем чи видавцем фахових нонфікшн видань.

Залежно від виду вашої видавничої діяльності, будь ласка, заповніть один з трьох наведених нижче опитувальників: 

  • Видавці книжок – заповніть цю анкету
  • Редакційні ради вищих навчальних закладів, наукових установ тощо – заповніть цю анкету
  • Редакційні ради окремих періодичних видань – заповніть цю анкету

Просимо вас заповнити обраний опитувальник до 10 березня 2023 року.

Із запитаннями можна звертатися за адресою: [email protected]