Видання для поповнення бібліотечних фондів. ПЕРЕЛІК 2020
МКІП затвердило перелік видань для поповнення бібліотечних фондів 2020 року. ПЕРЕЛІК
09 / 11 / 2020

Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 06 листопада 2020 року № 2271 затверджено перелік книг, які будуть придбані для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році. До фінального списку потрапило  833 назви книжкових видань.  Відібрані бібліотеки отримають  383748 видань. 

Перелік найменувань видань можна переглянути за посиланням: shorturl.at/drF69

Нагадаємо, що у жовтні працювали три експертні ради з відбору книжкової продукції, що складалися із 57 експертів.

Видання відбирали:

  • Експертна рада з оцінювання літератури для дітей та юнацтва

  • Експертна рада з оцінювання літературно-художніх видань для дорослих

  • Експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих

Кожна із експертних рад оцінила запропоновані видання та підготувала перелік рекомендованої для закупівель літератури, який потрапив на погодження Міністерству культури та інформаційної політики України.

Наступним етапом програми стане закупівля книг та їх відправлення бібліотекам.

Нагадаємо, 20, 21 та 22 жовтня відбулися засідання експертних рад з відбору книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році. За результатами засідань був сформований перелік книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів.

Український інститут книги — державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.