Німецька книжкова індустрія допомагає українським видавцям, книгарям та авторам, які перебувають у зоні воєнних дій
Німецька книжкова індустрія допомагає українським видавцям, книгарям та авторам, які перебувають у зоні воєнних дій
11 / 04 / 2022

Компанії групи Börsenverein,  яка представляє інтереси книжкової галузі в Німеччині та є, зокрема, організатором Франкфуртського книжкового ярмарку, запустили проєкт допомоги видавцям, книгарям та авторам з України. Агенти німецького книжкового середовища сподіваються, що пожертви допоможуть підтримати їхніх українських колег, які через війну опинилися у скруті, та посприяють подальшій відбудові книжкової галузі в Україні.

Офіційним партнером проєкту є Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, яка співпрацює з фондом “Толока”. Саме цей фонд буде займатися цільовим розподілом коштів, зібраних у Німеччині.

Також УАВК наголошує, що допомога буде доступна  для всіх видавництв, книгарень та авторів, які її потребують, тому, аби отримати кошти в рамках проєкту, бути членом Асоціації необов’язково. 

За словами генерального директора Börsenverein Петера Крауса фон Клеффа, німці приголомшені російською загарбницькою війною в Україні: “Серед численних українців, які зазнали бомбардувань, втекли чи загинули, є також багато колег з нашої галузі. Виробництво книг в Україні зараз навряд чи можливе. До того ж, на відновлення зруйнованої інфраструктури знадобляться роки. Цією кампанією підтримки ми хочемо зробити свій внесок і, наскільки це можливо, прямо й безпосередньо допомагати нашим колегам, які цього потребують".

 

Посилання на джерело.