Новинки видавництв у березні (частина 1)
Новинки видавництв у березні (частина 1)
21 / 03 / 2022

Ми продовжуємо щомісячну рубрику “Новинки книгарень”, в якій публікуватимемо “гарячу” інформацію з перших рук - від українських видавців - про книжки, які побачили або ще побачать світ у березні.

Апріорі

  1. Овідій. Героїди

Філософія

Дата виходу - 2.03.22

«Героїди» («Листи героїнь») — унікальний у римській поезії, створений Овідієм епістолярний жанр. Міфічні героїні, насправді ж реальні жінки, у формі ліричного монологу виливають свої переживання, викликані розлукою з чоловіками чи коханцями. Автор «Героїд», тонкий психолог, майстер риторичної й декламаційної поезії, «інсценізує» вражаючий розмаїттям і багатством емоцій світ жіночої душі. Усе це «дійство» — на тлі макросвіту: суходолу, моря і неба. «Героїди», у своїй психологічній заглибленості, — наче відлуння голосів грецьких трагіків, які теж просто неба оспівували вічне — любов і страждання.

Посилання на книжку: http://www.apriori.lviv.ua/?p=14771

  1. Нік Пайєнсон. Підглядаючи за китами: минуле, сьогодення та майбутнє найбільших у світі тварин

Науково-популярна література

Дата виходу - 10.03.22

Що ми знаємо про китів, про їхній еволюційний шлях, про розміри, про те, де і як живуть, як полюють, приводять на світ дитинчат; які труднощі долають або які небезпеки на них чигають в океанських просторах? На ці та інші запитання дає відповіді відомий знавець китів Нік Пайєнсон у своїй книзі «Підглядаючи за китами». Як справжній фанат китів автор брав участь у наукових експедиціях і досліджував скам’янілості, знайдені в різних куточках планети: від чилійської пустелі Атаками, де виявлено найбільше у світі поховання залишків китів – Серро Баллена, до китобійних станцій в Ісландії, від північних до південних морів. Тому він так захопливо розповідає про те, як виглядали давні кити, як вони, мешкаючи на суші мільйони років тому, повернулися до водного способу життя; наскільки вражають розміри їхніх тіл. А ще – вони спілкуються між собою незбагненними людству мовами. Вони, як і ми, творять культуру. І все це – звідки з’явилися кити, як живуть сьогодні, що з ними станеться в новій ері – ми знайдемо в цьому ошатному томику.

Посилання на книжку: http://www.apriori.lviv.ua/?p=14583

  1. Вільям Шекспір. Дванадцята ніч, або Що собі хочете

Класика

Дата виходу - 10.03.22

Свою комедію «Дванадцята ніч, або Що собі хочете» Вільям Шекспір назвав на честь свята, яке в Англії відзначають на дванадцятий день Різдвяних свят (в Україні – це Богоявлення, або Водохреща). Це весела історія про дружбу, кохання та шляхетність, у якій смішні непорозуміння призводять до кумедних і дивовижних подій. І все закінчується щасливо – мрії здійснюються!

Посилання на книжку: http://www.apriori.lviv.ua/?p=14770

  1. Вільям Шекспір. Ромео і Джульєтта

Класика

Дата виходу - 10.03.22

Ця оповідь – про споконвічне та незрівнянне почуття, без якого життя немислиме, – про кохання. Тож Ромео і Джульєтта сьогодні постають перед вами такими бажаними, неповторними у своїй любові, юними і подібними в чомусь до вас самих...

Посилання на книжку -  http://www.apriori.lviv.ua/?p=14782

  1. Анатоль Франс «Бджілка»

Дитяча література

Дата виходу - 15.03.22

Ця зворушлива історія про далекі казкові часи, про лицарів і красунь, гномів і русалок, а найголовніше – про справжнє кохання, шляхетність і жертовність. Сподіваємося, що пригоди принцеси Бджілки і графа Жоржа припадуть читачеві до душі та поповнять скарбницю улюблених видань. Казка відомого французького письменника Анатоля Франса (1844–1924) вперше видана українською мовою.

Посилання на книжку -  http://www.apriori.lviv.ua/?p=14791

  1. Жан-П’єр Мартінес. Стрип покер

П’єси

Дата виходу - 18.03.22

Жан-П’єр Мартінес (Jean-Pierre Martinez, нар. 1955 р. в Овер-сюр-Уаз): відомий сучасний французький письменник, поет і драматург, а також вчений-семіотик. Він написав декілька романів, близько 100 сценаріїв для телебачення та понад 90 театральних п’єс. Його твори були перекладені англійською, іспанською, португальською, німецькою та іншими мовами й багаторазово поставлені на сценах не тільки у Франції, а й в інших країнах Європи, Латинської Америки, США й незмінно користуються неабияким успіхом. Чудовий знавець людської душі, Жан-П’єр Мартінес у своїх творах розкриває її потаємні трагікомічні сторони, завжди з надзвичайною добротою та дотепним гумором. Творчість цього непересічного майстра драматургії мало відома в Україні.

Посилання на книжку: http://www.apriori.lviv.ua/?p=14755

Свічадо

  1. Біблія в інфографіці для дітей

Дитячі книги

Дата виходу – 28.03.2022

Читати, розглядати, дізнаватися. А ще – мандрувати, роздумувати і... дивуватись, як одна книга відкриває цілий світ пригод за сторінками Святого Письма!

«Біблія в інфографіці для дітей» – це перша книжка такого формату від видавництва «Свічадо». Задум авторів геніальний і водночас простий: розповісти дітям про важливі біблійні події так, щоб їх було легше зрозуміти і навіть уявити. Інфографіка придалася цій справі якнайкраще.

Нечувані історії, унікальні герої, звичайні люди з незвичайними покликаннями, неймовірні Божі чуда – ви разом із дітьми переведете дух тільки на останній сторінці! І то ще не кінець пригоди, адже на завершення вас чекає цікава настільна гра, щоб усе прочитане і досліджене гарно вклалося в голові.

Посилання на книжку: https://svichado.com/vydannya_dlya_molodi_i_ditey/molodschyj_schkilnyj_vik/bibliya-v-infografitsi-dlya-ditey

Пйотр Павлюкевич. Встань! Або будеш святим, або будеш ніким

Духовна література. Роздуми

Дата виходу – 28.03.2022

Якщо ви думаєте, що бути святим не цікаво, бо святість — це тільки нудні молитви, тоді Ви помиляєтеся. Святість — це постійне змагання, нагородою в якому є краще життя. Це сміливе перебування у світлі, замість постійного переховування в темноті. Це відвага, якої не бракує нікому, просто потрібно її віднайти.

Думаєте, святість — це не для Вас? Автор цієї книжки, відомий у Польщі душпастир і письменник Пйотр Павлюкевич переконує в протилежному. Він говорить про те, як впоратися з кризами, вставати після падінь і слабкостей, щоб кожен з нас міг стати святим, бо, власне, кожного з нас Бог кличе до цього!

Посилання на книжку: https://svichado.com/duxovnist/Duhovnij_rist/vstan!-abo-budesh-svyatim,-abo-budesh-nikim

  1. Малґожата Тарашкевич. Як допомогти собі у кризових ситуаціях. Порадник для кожного

Практична психологія

Дата виходу – 18.03.2022

 Кризові ситуації, які трапляються в житті кожної людини можна використати як нагоду для зміцнення нашої психічної стійкости. Книжка містить цілий спектр випробуваних й ефективних моделей поведінки, які допоможуть не розгубитися тоді, коли досягне нас криза. Авторка вже тривалий час вивчає тему психічного здоров’я, тож цей практичний порадник кваліфіковано підказує, як зберегти добру психічну форму під час випробувань, зокрема в період пандемії[1]  і війни, а також повірити в себе й у власні можливості.

Посилання на книжку: https://svichado.com/psihologiya/psyholohiya_y_praktyci/yak-dopomogti-sobi-u-krizovih-situatsiyah--poradnik-dlya-kojnogo

  1. Деніел Дж. Сіґел, Мері Гарцел. Свідоме батьківство: Як глибоке розуміння себе допомагає виховати успішних дітей

 Сім'я, виховання, нон-фікшн

Дата виходу – 18.03.2022

Батьківство – найважливіша робота у світі, і ця книжка робить її зрозумілішою та легшою. Вона дає нагоду поміркувати над тим, як виховували нас у дитинстві, залишити те, що діє, і знайти нові підходи до виховання власних дітей. Життєві ситуації, вправи для кращого розуміння себе, підсумки наукових досліджень допоможуть переосмислити свій колишній досвід, його вплив на те, ким ми стали сьогодні та як ми можемо впливати на розвиток наших дітей.

У книжці вдало поєднано клінічний досвід відомого психіатра та глибоку мудрість дитячого педагога. Разом Д. ДЖ. Сіґел і М. Гарцел крок за кроком аналізують батьківство, щоби виявити справжню природу стосунків, яка є в їхній основі.

Для усіх тих, хто хоче мати люблячі, довготривалі та змістовні стосунки зі своїми дітьми.

Посилання на книжку: https://svichado.com/simya_ta_vyhovannya/vyhovannya_ditey/svidome-batkivstvo--yak-gliboke-rozuminnya-sebe-dopomagaye-vihovati-uspishnih-ditey

  1. Сара Янг. Ісус назавжди. Поради на щодень

Духовна література. Короткі роздуми

Дата виходу – 10.03.2022

Духовні роздуми Сари Янг, місіонерки і авторки світових бестселерів, допоможуть поглянути на кожен наш день як на неоціненний Божий дар. Наше життя наповнюється радістю, коли ми спілкуємося з Ісусом, довіряємо Йому. На цей шлях ми спроможні ступити навіть у найважчий для нас час. Що у скрутнішому ми перебуваємо становищі, то яскравіше сяє наша радість на тлі похмурого лиха. І світло Ісусової присутности стає видимим для інших людей навколо нас.

Посилання на книжку: https://svichado.com/duxovnist/Duhovnij_rist/isus-nazavjdi

  1. Оля Жаровська. 12 біблійних історій для малят

Дитячі книги

Дата виходу – 10.03.2022

Ця книжка для найменших читачів з елементами інтерактиву.  Використовуючи вміння малюків повторювати певні рухи, жести, розповідаємо про життя Ісуса та Богородиці. Гра, рух, повторення зацікавлюють і сприяють запам’ятовуванню.

Посилання на книжку: https://svichado.com/vydannya_dlya_molodi_i_ditey/doschkilna/12-bibliynih-istoriy-dlya-malyat