Оголошення про проведення додаткового конкурсного добору експертів до складу Експертної ради
Оголошення про проведення додаткового конкурсного добору експертів до складу Експертної ради
08 / 02 / 2024

Український інститут книги оголошує  проведення додаткового конкурсного добору експертів до складу Експертної ради з відбору культурно-мистецьких проєктів на організацію і проведення всеукраїнських та міжнародних заходів і програм, зокрема заходів з популяризації української літератури та промоції читання.

Державна установа «Український інститут книги» (далі – Інститут) відповідно до Порядку організації та проведення мистецьких конкурсів культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на підтримку книговидавничої справи та промоції читання, Порядку проведення конкурсного добору експертів державної установи «Український інститут книги» (далі - Порядок добору експертів), Положення про конкурсну комісію з добору експертів до експертних рад державної установи «Український інститут книги», Положення про експертну раду з відбору культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на підтримку книговидавничої справи та промоції читання державної установи «Український інститут книги», оголошує конкурс з додаткового добору експертів до складу Експертної ради з відбору культурно-мистецьких проєктів на організацію і проведення всеукраїнських та міжнародних заходів і програм, зокрема заходів з популяризації української літератури та промоції читання (далі - Експертна рада з відбору проєктів на проведення заходів і програм).

Інститутом проводиться додатковий конкурсний добір експертів до персонального складу Експертної ради, затвердженого наказом Інституту від 29 червня 2023 року № 42-од.

До складу Експертної ради з відбору проєктів на проведення заходів і програм включаються (за їхньою згодою) фахівці підприємств, організацій, установ у сфері культури, книгорозповсюдження, інших креативних індустрій, літературознавці, літературні критики, книжкові оглядачі, науковці, освітяни, фахівці бібліотечної справи, графічні дизайнери, ілюстратори, митці, автори, перекладачі, громадські діячі, журналісти, чия публічна активність добре відома в Україні, а кваліфікація й професійний досвід дозволяють якісно оцінити проєкти,  і які мають:

- вищу освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня;

- досвід у книжковій та дотичних до неї сферах, а також напрямах сфери культури;

- досвід участі в експертних радах, комісіях, журі тощо;

- досвід оцінювання проєктів або програм у сфері культури та креативних індустрій, у тому числі книжкових проєктів;

- володіння українською мовою;

- бездоганну ділову репутацію.

Для участі у конкурсі кандидат до складу Експертної ради подає до Інституту такі документи:

1) заяву про включення до складу Експертної ради за формою згідно з додатком 1 Порядку;

2) рекомендаційний лист від профільної інституції (за бажанням) на офіційному бланку (за наявності) профільної інституції у сфері культури, освіти, науки чи комунікацій;

3) згоду на обробку персональних даних за формою згідно з додатком 2 Порядку;

4) копію документа, що посвідчує особу кандидата;

5) біографічну довідку (фахове резюме) кандидата за формою згідно з додатком 3 Порядку;

6) копію документа про вищу освіту;

7) заяву про наявність/відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів за формою згідно з додатком 4 Порядку.

Кандидати забезпечують достовірність поданої інформації про себе.

Кандидати подають (надсилають) до Інституту зазначені вище документи (заповнені та підписані) у сканованому вигляді (формат PDF) на електронну пошту  [email protected] одним електронним листом, кожен документ окремим файлом.

Інститут приймає документи з 12 лютого до 19 лютого 2024 року (до 17:00).

Документи, подані кандидатом після завершення зазначеного в оголошенні строку, не розглядаються.

У строк до 08 березня 2024 року персональний склад Експертної ради з відбору проєктів на проведення заходів і програм затверджується наказом Інституту.

ВАЖЛИВО! Кожному члену Експертної ради необхідно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП) для підписання картки експертної оцінки проєкту, картки експертної оцінки презентації проекту у разі заповнення їх в електронному вигляді.

Використовувати у своїй роботі можна зручний для вас сервіс електронного документообміну (наприклад Paperless).

Відповідальний за приймання та опрацювання документів від кандидатів - Кузьменко Ірина, начальник відділу промоції читання, секретар комісії, електронна адреса:  [email protected], телефон для довідок: (098) 985-72-20.