Оголошення про проведення додаткового конкурсного добору експертів до складу Експертної ради з відбору проєктів щодо перекладу творів української літератури іншими мовами
Оголошення про проведення додаткового конкурсного добору експертів до складу Експертної ради з відбору проєктів щодо перекладу творів української літератури іншими мовами
25 / 03 / 2024

Державна установа «Український інститут книги» (далі - Інститут) відповідно до Порядку організації та проведення мистецьких конкурсів культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на підтримку книговидавничої справи та промоції читання, Порядку проведення конкурсного добору експертів державної установи «Український інститут книги» (далі - Порядок добору експертів), Положення про конкурсну комісію з добору експертів до експертних рад державної установи «Український інститут книги» (далі - Положення про конкурсну комісію), оголошує проведення додаткового конкурсу з добору експертів до складу Експертної ради з відбору проєктів щодо перекладу творів української літератури іншими мовами (далі — Експертна рада).

Інститутом проводиться додатковий конкурсний добір експертів до персонального складу Експертної ради, затвердженого наказом Інституту від 16 травня 2023 року № 27-од.

До складу Експертної ради можуть бути включені (за їхньою згодою) науковці, фахівці підприємств, організацій, установ у сфері культури, книгорозповсюдження, інших креативних індустрій, літературознавці, літературні критики, книжкові оглядачі, перекладачі, громадські діячі, журналісти, чия публічна активність добре відома в Україні, а кваліфікація й професійний досвід дозволяють якісно оцінити українську літературу як об’єкт інтелектуального експорту та складову культурної дипломатії.

Експертами можуть бути особи, які мають:

  • вищу освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня;
  • досвід у книжковій та дотичних до неї сферах, а також напрямах сфери культури;
  • досвід участі в експертних радах, комісіях, журі тощо;
  • досвід оцінювання проєктів або програм у сфері культури та креативних індустрій, у тому числі книжкових проєктів;
  • володіння українською та англійською мовами;
  • бездоганну ділову репутацію.

Для участі у конкурсі кандидат до складу Експертної ради подає до Інституту такі документи:

  1. Заяву про включення до складу Експертної ради за формою згідно з додатком 1 Порядку.
  2. Рекомендаційний лист від профільної інституції (за бажанням) на офіційному бланку (за наявності) профільної інституції у сфері культури, освіти, науки чи комунікацій.
  3. Згоду на обробку персональних даних за формою згідно з додатком 2 Порядку.
  4. Копію документа, що посвідчує особу кандидата.
  5. Біографічну довідку (фахове резюме) кандидата за формою згідно з додатком 3 Порядку.
  6. Копію документа про вищу освіту.
  7. Заяву про наявність/відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів за формою згідно з додатком 4 Порядку.

Кандидати подають (надсилають) до Інституту зазначені вище документи (заповнені та підписані) у сканованому вигляді (формат PDF) на електронну пошту [email protected] одним електронним листом, кожен документ окремим файлом.

Кандидати забезпечують достовірність поданої інформації про себе.

Експертна рада здійснює свою діяльність на громадських засадах.

Діяльність та завдання Експертної ради визначаються Положенням про Експертну раду з відбору проєктів щодо перекладу творів української літератури іншими мовами.

Інститут приймає документи з 27 березня до 04 квітня 2024 року (включно).

Документи, подані кандидатом після завершення зазначеного в оголошенні строку, не розглядаються.

Персональний склад Експертної ради затверджується наказом Інституту.

ВАЖЛИВО! Кожному члену Експертної ради необхідно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП) для підписання індивідуальних експертних оціночних відомостей проєктів у разі заповнення їх в електронному вигляді.

Використовувати у своїй роботі можна зручний для вас сервіс електронного документообміну (наприклад, Paperless).

Відповідальний за приймання та опрацювання документів - Дегтярьова Марія, провідний фахівець відділу міжнародної співпраці, секретар комісії, електронна адреса: [email protected], телефон для довідок: +380978297212.