Оголошено про збір заявок на здобуття премії ЮНЕСКО-Калінга
Оголошено про збір заявок на здобуття премії ЮНЕСКО-Калінга
30 / 04 / 2021

Міністерство культури та інформаційної політики отримало листа від Міністерства закордонних справ України, яке інформує про початок збору заявок на здобуття премії ЮНЕСКО-Калінга за популяризацію науки (далі – Премія). 

Премія фінансується спільно з Фондом Калінга та Урядом Індії з метою відзначення вагомого внеску окремої особи, зокрема письменника, редактора, лектора, програмного директора або кінопродюсера, за популяризацію науки або технологій. Кандидату не обов'язково мати науковий ступінь або працювати в галузі науки (освіти). Премія призначається кандидатам, які суттєво сприяли популяризації науки. Приз присуджується лише фізичним особам. Твір, створений групіою людей, не розглядається. 

Заявка на здобуття Премії має складатися з таких документів, що подаються англійською або французькою мовами: 

  • Номінаційний лист (готується Національною комісією України у справах 
  • ЮНЕСКО); 
  • Опис академічного / професійного досвіду кандидата; 
  • Короткий зміст роботи або результати роботи з популяризації науки; 
  • Опис того, як подана праця сприяла популяризації науки; 
  • Список додатків, що додаються (публікації, книги, статті в ЗМІ тощо); 
  • Список перекладів. 

Кандидатури подаються урядами держав-членів ЮНЕСКО та держав спостерігачів за погодженням з їх постійними делегаціями та національними комісіями. Самовисуванці не розглядаються. Кожна держава-член ЮНЕСКО може подати лише одного кандидата. 

Загальні правила Премії та запрошення країнам-кандидатам додаються. Водночас, з більш детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням https://en.unesco.org/prizes/kalinga. 

Український інститут книги збирає цю інформацію (повні пакети) до 7 травня на пошту [email protected].