Перелік проєктів, відібраних по програмі підтримки перекладів творів української літератури іншими мовами 2023
Перелік проєктів, відібраних по програмі підтримки перекладів творів української літератури іншими мовами 2023
17 / 07 / 2023

На конкурсний відбір видавці подали 121 заявку, 15 з яких було відхилено на етапі технічного відбору з огляду на їхню невідповідність вимогам пунктів 7-9 Положення про програму підтримки перекладів та через неможливість реалізації проєктів заявниками відповідно до визначених в Оголошенні термінів.

106 заявок, отриманих від видавців, які відповідають вимогам програми, було надіслано електронною поштою членам Експертної ради з відбору проєктів щодо перекладу творів української літератури іншими мовами для здійснення тематичного та змістовного оцінювання.

У період з 30 червня до 10 липня 2023 року члени Експертної ради здійснювали тематичне та змістовне оцінювання проєктів відповідно до критеріїв оцінювання та заповнювали індивідуальні оціночні відомості. 13 липня 2023 року відбулося засідання Експертної ради, під час якого члени Експертної ради розглянули сформований на основі їхніх індивідуальних оціночних відомостей рейтинг проєкту, затвердили результати тематичної та змістовної оцінки проєктів. На підставі цього члени Експертної ради сформували пропозицію для Українського інституту книги щодо включення відібраних проєктів до переліку проєктів, які підтримуються у рамках програми підтримки перекладів 2023. На основі пропозиції членів Експертної ради Інститут затвердив перелік відібраних до програми проєктів.