Перші комплекти книжок з УІК поїхали до Рівненської та Чернівецької областей
Перші комплекти книжок з УІК поїхали до Рівненської та Чернівецької областей
09 / 08 / 2022
Зовсім недавно ми просили допомоги у доставці понад 2600 книжок до обласних бібліотек у 14 областях. І от перші з них уже поїхали в Рівне та Чернівці — до Рівненська обласна бібліотека, Рівненська обласна бібліотека для молоді та Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Михайла Івасюка!
 
З доставкою нам люб’язно допоміг фонд Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна та його представники — Ігор Степурін та Люсьєна Шум.
 
Завдяки цим волонтерам уже зовсім скоро свої книжки отримають й обласні бібліотеки Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської областей. Обласні бібліотеки спрямують книги до публічних бібліотек територіальних громад своїх областей, тож за трішки на полицях книгозбірень цих областей з’являться нові книжкові мешканці.
 
А в Київській області свої примірники отримають бібліотеки, які зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок російської агресії.
 
Нагадаємо, в межах цього проєкту ми надсилаємо до обласних бібліотек областей, де проживає найбільше внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на тимчасове або постійне місце проживання, книжкові видання, отримані УІК 2021 року в межах Програми поповнення фондів публічних бібліотек.
 
Віримо, що кожна українська книжка, якою в цей нелегкий час поповнюються бібліотеки, — це краплі, які наповнюють океан. Океан української літератури та літератури українською мовою. А в боротьбі за свою культуру, мову та державу кожна крапля важлива.