Підбірка бібліотечних заходів лютого
Підбірка бібліотечних заходів лютого
07 / 02 / 2022

Вінницька область

Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва (м. Вінниця)

15 лютого

13.30 – Година поезії з письменником Василем Пенедюком у рамках літературного проєкту "У поезії живе людина" – відділ маркетингу, реклами та соціокультурної діяльності (платформа для відео конференцій GoogleMeet)

18 лютого 

13.30 – Година поезії з вінницькою письменницею Валентиною Сторожук у рамках літературного проєкту "У поезії живе людина" – відділ маркетингу, реклами та соціокультурної діяльності (платформа для відео конференцій GoogleMeet)

21 лютого

14:00 – Літературно-мистецьке свято "Мова рідна – з пісні та любові" в рамках циклу заходів "Мови різні – душа одна"  до Міжнародного дня рідної мови – відділ документів із гуманітарних, технічних та природничих наук (вул. Соборна, 73, ІІІ поверх)

24 лютого

15:00 – Історичний екскурс "Утворення Вінницької області: передумови, особливості, історичне значення" (до 90-річчя утворення Вінницької області у рамках циклу культурно-мистецьких заходів "Благословенна земля моя, Вінниччина") – Войнаровський Анатолій Володимирович, кандидат історичних наук, доцент кафедри культури, методики навчання історії та історичних дисциплін Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського у рамках проєкту "На перетині культур" – відділ документів із гуманітарних, технічних та природничих наук (вул. Соборна, 73, ІІІ поверх)

28 лютого 

12.00 – Презентація постійної книжково-ілюстративної виставки "Вінниччина – благословенний край" (до 90-річчя утворення Вінницької області у рамках циклу культурно-мистецьких заходів «Благословенна земля моя, Вінниччина») за участі представників органів влади та місцевого самоврядування, відомих поетів та письменників Вінниччини, видавців, краєзнавців, громадських діячів – відділ краєзнавства (вул. Соборна, 73, IV поверх)

Дніпропетровська область

Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека імені  Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія (м. Дніпро)

 3 лютого 

В межах роботи бібліотеки щодо інформування населення про вакцинацію від коронавірусної хвороби у відділі читальних залів та у фейсбуці (https://www.facebook.com/realibrarydp) відбудеться презентація книги Еула Бісса "Імунітет. Правда і міфи про щеплення".

7 лютого 

Дискусійна гойдалка "Щасливе виховання". Співробітник відділу читальних залів як модератор заходу обговорить з відвідувачами найбільш поширені проблеми сучасних жінок-матерів та презентує книгу О. Луб'яна "Я більше не можу! Антикризові рецепти для мами". Видання містить фахові поради щодо того, як подолати негативні емоції, як виховати щасливу дитину та не потрапляти в глухі кути проблемних ситуацій. (https://www.facebook.com/realibrarydp)

10 лютого

 Тематичний огляд "Загадкова Україна". Відвідувачі заходу матимуть змогу ознайомитися з книгою Олексія Кононенка "Українська міфологія. Зброя, ритуали, обереги" та дізнатися цікаві моменти з історії слов’янських племен. Фахівець бібліотеки розповість про багатство народних обрядів, ритуалів і оберегів. Цікаве дослідження Дари Корній "Чарівні істоти українського міфу. Духи природи2 допоможе читачу зануритися у культурну спадщину давніх українців, химерний світ чарівних істот праукраїнської міфології. (https://www.facebook.com/realibrarydp

15 лютого

 Інформаційна година "Гастрономічна спадщина та національна ідентичність". Для всіх хто цікавиться історією і стежить за побутовими традиціями нашого народу бібліотекар розповість про витвори кулінарного мистецтва України, які  можна беззаперечно подавати у Світовий список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Книга Андрія Плесконоса "Національна кулінарна спадщина України" представляє українську кухню як європейське культурне надбання. Це видання не просто містить інформацію про найпопулярніші місцеві страви, але й розповідає, як ці стави виникли і яке значення мали в нашій історії  (https://www.facebook.com/skrynja

16 лютого 

Засідання клубу "5 стихій здоров’я". Учасники засідання дізнаються про розумне використання резервів організму, раціональне харчування літньої людини. Бібліотекар презентує бестселер С.Р. Гандрі "Парадокс довголіття. Як залишатися молодим до старості". На сторінках книги  представлений безпрецедентний план для довгого, здорового і щасливого життя.

24 лютого 

Мистецька година "Драматургія Лесі Українки — феноменальне явище в українській літературі". Захід присвячений особливості драматургії письменниці та історії її втілення в сучасному театрі. Бібліотекар презентує бібліографічний довідник "Леся Україна на театральній сцені. 1899-2020". Це своєрідний літопис вистав, створених за драматургією письменниці на українській та світовій драматичній, оперній та балетній сценах від першої постановки до останніх прем’єр сьогодення. Видання також містить  вистави про саму Лесю Українку.

28 лютого 

Обговорення книги Шона Байзела "Щоденник книгаря" на засіданні читацького клубу "Літературний диліжанс". Учасники дізнаються про атмосферні європейські книгарні, які надихають на читання, та віртуально опиняться в справжній книжковій крамниці в Шотландії. Мемуари розповідають про будні та свята найбільшого магазину в країні, розташованому в невеликому місті Вігтаун.

Миколаївська область

Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека

9 лютого

Година спілкування "Екологічна безпека продуктів харчування" (у рамках КМК "Територія Науки") —14.00, в онлайн-форматі (http://reglibrary.mk.ua/index.php/novini/4859-godina-spilkuvannya-ekologichna-bezpeka-produktiv-kharchuvannya)

15 лютого

Педагогічна полиця "Інклюзивна освіта: крок за кроком" (у рамках роботи Академії педагогічної майстерності) — 12.00, в онлайн-форматі (https://www.facebook.com/reglibrary.mk)

17 лютого

Турнір знавців української мови "Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить..." (у рамках Стратегії популяризації української мови до 2030 року "Сильна мова – успішна держава", проєкту "З рідним словом міцніє держава" та до Міжнародного дня рідної мови) — 14.00

23 лютого

День фахівця "Готельно-ресторанна індустрія: сервіс, комфорт і зручність" — 14.00

27 лютого

Кінозустріч "Великий"романтик" (до 225-річчя від дня народження Франца Шуберта) (у рамках художньої вітальні «В гостях у 9 муз") — 15.00

28 лютого

Коментар фахівця "Актуальні питання земельного законодавства" — 14.00

Рівненька область

Рівненська обласна бібліотека для молоді (м. Рівне)

11 лютого

Батл "Поезія силаботоніки & біт сучасності". Молодіжна літературна платформа

Презентація всеукраїнської виставки "Наука – це вона".

14 лютого

Акція "Зізнайся бібліотеці в коханні"

Виставка "100 тисяч слів про любов".

17 лютого

Перегляд фільму "Україна. Майдан. Перезавантаження" (до Дня Героїв Небесної Сотні).

18 лютого

Вечір-пам’ять "Україна, свобода і гідність понад усе" (до Дня Дня Героїв Небесної Сотні).

20 лютого

Вручення Всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця.

Книжково-ілюстративна виставка "Лицарі Небесної Сотні".

25 лютого

Історичний портрет "Славетні імена" – "На перехресті музи й долі" (135 років від дня народження Леся Курбаса, українського режисера, актора).

Також протягом місяця проводяться виставки "10 рейтингових книг для молоді" – протягом місяця та "Варто читати, щоб …" – Книжкова агітка.

Сумська область

Буринська публічна бібліотека (м. Буринь)

1-25 лютого

Участь в обласному турі Всеукраїнського конкурсу плакатів до Всесвітнього Дня Землі "Майбутнє планети у наших руках".

2 лютого

Літературна візитка "Євген Гребінка – славетний байкар"  (до 210-річчя від дня народження Євгена Гребінки та Всесвітнього дня читання вголос).

8 лютого

Тематична полиця "Гетьман цукру"  (до 190-річчя від дня народження Федора Терещенка, мецената).

10 лютого

Книжково-інформаційна викладка літератури та бібліографічний огляд "Пантелеймон Куліш: особистість, письменник, мислитель"  (до 125-річчя з дня смерті П.Куліша).

11 лютого

Інформаційне досьє "Жінки України, що прославили світ" (до Міжнародного дня жінок та дівчат у науці).

17 лютого

Героїчна хроніка "Мужність, приречена на безсмертя" (до Дня Героїв Небесної Сотні).

18 лютого

Година українознавства "Мова — духовна святиня народу" (до Міжнародного дня рідної мови).

21 лютого

Книжково-ілюстративна виставка та перегляд літератури "Сильна мова – успішна держава".

Харківська область

Вовчанська публічна бібліотека (м. Вовчанськ)

14 лютого

Літературно-музичний вечір  "Чари кохання" (до дня Святого Валентина) – https://www.facebook.com/vidilobslugovany 

15 лютого

Патріотична година "Живу тобою. Україна мила!" – https://www.facebook.com/vovchanskadityacha.biblioteka.3

Урок минулого "Крізь пекло афганської війни" – https://www.facebook.com/vovchanskayunatska.biblioteka.5

21 лютого

День інформації "Наша мова – українська мова" (до міжнародного дня рідної мови)

22 лютого

Літературна година. "Люби, вивчай рідну мову"

Хмельницька область

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека 

8 лютого

Правовий коучинг "Споживчий лікнеп" для мешканців територіальних громад області – 14.30 (ZOОM)

14 лютого

Літературний дебют до Дня Святого Валентина "Любові чарівні рядки" – 13.00

15 лютого

Презентація наукового дослідження кандидата історичних наук Віктора Адамського "Подільський губернський комісаріат (березень 1917 – квітень 1918)" – 12.00

16 лютого

Інформаційний брифінг "Пенсійне забезпечення українських заробітчан" – 14.00 (ZOOM)

17 лютого

Перегляд та обговорення документального фільму "Все палає" (до Дня Героїв Небесної Сотні) – 10.00

20 лютого

Презентація робіт та майстер-клас у техніці  народної глиняної іграшки членкині хмельницької народної художньої студії "Рукотвори" Олени Охримчук" – 14.00

21 лютого

Літературні читання до Міжнародного дня рідної мови "Мова кожного народу неповторна і своя" – ОУНБ ВЛІМ 15.00

22 лютого

Зустріч із лікарем-кардіологом, кандидатом медичних наук Віталієм Паламарчуком до 75-річчя з дня народження "Моє покликання – лікар" – ОУНБ, ЧЗ 14.30

23 лютого

Урок стилю до Всесвітнього дня кравців "Історія одягу" – ОУНБ, ВВЛ 15.00

24 лютого

Скайп-консультування для працівників Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування – ОУНБ, СРІП 10.00

25 лютого

Консультація лікаря "Чоловіче здоров′я та вік" – ОУНБ, ВМЛ 11.00

Чернівецька область

Центральна публічно-шкільна бібліотека Глибоцької ОТГ (смт. Глибока)

11 лютого

 Книжкова інсталяція: "Кохання на всі часи" (до Дня закоханих).

18 лютого

Книжкова виставка-хроніка "Герої сьогодення – Небесна Сотня" (до Дня Героїв Небесної Сотні)

22 лютого

Літературний пеленг: "Рідна мова – коріння нації" (до Міжнародного Дня рідної мови та до десятиріччя української мови).