Повний перелік книжок, поданих на програму поповнення бібліотечних фондів
Повний перелік книжок, поданих на програму поповнення бібліотечних фондів
24 / 10 / 2018

19 жовтня 2018 року було завершено прийом книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів у 2018 році. Прийом заявок тривав з 09 по 19 жовтня в приміщенні офісу Українського інституту книги, що знаходиться за адресою вул. Лаврська, 9, корп. 20, Київ.

 

Загалом було подано пропозиції від 137 видавництв щодо закупівлі 2 779 найменувань книжкової продукції. Відхилено із зауваженнями щодо невідповідності вимогам Порядку відбору 341 найменування книжкової продукції.

Прийнято до розгляду і буде надано для оцінки Експертною радою 2 438 найменувань книжкової продукції.

До вашої уваги повний перелік пропозицій, враховуючи відхилені, із зауваженнями.  

Детально ознайомитися з Порядком відбору книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів, затвердженого наказом Мінкультури від 10 вересня 2018 року № 797, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 27 вересня 2018 року за  № 1110/32562, опублікованого і чинного з 16 жовтня 2018, ви можете ознайомитися тут.

Звертаємо вашу увагу, що кошти на закупівлю книжкової продукції в кошторисі Інституту на 2018 рік не передбачені і мають бути перерозподілені у встановленому Бюджетним кодексом України порядку з інших напрямів діяльності Інституту (з видатків споживання на видатки розвитку) в межах бюджетної програми КПКВК 1801560 «Забезпечення діяльності Українського інституту книги, випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга». З цією метою Мінкультури підготувало та надіслало на погодження до заінтересованих міністерств проект розпорядження Кабміну про перерозподіл видатків. Станом на сьогодні цей проект розпорядження погоджено Мінфіном та Мінекономрозвитку та 23.10.2018 надіслано для проведення правової експертизи до Мін'юсту.

Таким чином, бюджетні кошти для здійснення закупівлі книжкової продукції, а отже і право розпочати процедури закупівлі та укладати договори про закупівлю, з’явиться в Інституту лише після прийняття Урядом зазначеного розпорядження, погодження такого перерозподілу Комітетом Верховної Ради з питань бюджету, внесення Мінфіном відповідних змін до бюджетного розпису та затвердження паспорта бюджетної програми КПКВК 1801560 «Забезпечення діяльності Українського інституту книги, випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» на 2018 рік в новій редакції (спільний наказ Мінкультури та Мінфіну).

Крім того, перелік книжок, відібраних Експертною радою, які мають бути закуплені, повинен затердити розпорядженням Кабінет Міністрів.