Представники УІК взяли участь в професійній програмі Книжкового Арсеналу
Представники УІК взяли участь в професійній програмі Книжкового Арсеналу
27 / 06 / 2023
Позавчора закінчилась, мабуть, найочікуваніша книжкова подія України цього року — ХІ Книжковий Арсенал, до якого мав бути честь залучений й Український інститут книги.
 
Зокрема, в межах професійної програми, яка відбулася під кураторством Оксани Карп’юк за підтримки Goethe-Institut Ukraine, директорка УІК Олександра Коваль долучилася до дискусії, присвяченої державній політиці у сфері книговидання і представила ключові фінансові показники реалізації Стратегії розвитку читання, а її заступниця з міжнародної співпраці Олена Одинока разом із Софією Челяк розповіли про можливості міжнародної співпраці.
 
З презентацією Олександри Коваль можна ознайомитися за посиланням.
 
Наші колеги розповіли про найбільші книжкові ярмарки світу, в яких уже взяла або планує брати участь Україна, та основні акценти, на яких варто сфокусуватися видавцям, які також готові долучитися до національних стендів України. Олена Одинока поділилася першими результатами цьогорічної едиції Програми підтримки перекладів Translate Ukraine (зовсім скоро ми також про це розкажемо), а також деталями проєкту Tales of EUkraine.
 
Презентацію Олени Одинокої можна побачити тут.
 
Участь у семінарі також узяли виконавчий директор німецької Асоціації видавців та книготорговців Петер Краус фом Клефф, який наголосив на всебічній підтримці Німеччиною української книговидавничої галузі, Гванца Джобава, віцепрезидентка Міжнародної асоціації видавців, та Радован Ауер, директор найбільшого чеського книжкового ярмарку ​​Svět knihy, які розповіли про можливості співпраці з українськими видавцями. Також в рамках заходу було представлено Програму книжкових перекладів від Посольства США, про яку ми розповімо трохи згодом.
 
Радіємо можливості підтримувати важливі для української книги події, бути корисними українським видавцям та з нетерпінням чекаємо наступного Книжкового Арсеналу!