Приєднуйтесь до Національного тижня читання поезії! 
Приєднуйтесь до Національного тижня читання поезії! 
28 / 02 / 2024

Друзі, ми раді запросити вас приєднатися до Національного тижня поезії, який відбуватиметься з 16 по 24 березня. Тиждень поезії Український інститут книги організовує вперше, він приурочений до Всесвітнього дня поезії. Ця подія –  гарна можливість підкреслити роль поетів і поетичного слова в культурі, що триває в часи війни.

Нагадуємо, що тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині ми використали фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Ми віримо, що поезія має силу підтримати людей, а обрана тематика акції безумовно відгукнеться багатьом.

Як можна взяти участь? 

Ми заохочуємо представників різних організацій заповнити гугл-форму (покликання нижче), щоб спланувати та зареєструвати свої заходи для Національного тижня читання поезії. Незалежно від того, чи ви зацікавлені в обговоренні поетичних творів, організації поетичних читань за участі місцевих поетів чи будь-якій іншій творчій діяльності, пов’язаній з поезією, ми раді вашій участі!

Покликання на форму: https://forms.gle/dR9wjU5JKKWpcxRy6

Об’єднавши зусилля, ми зможемо створити різноманітну та привабливу програму, що демонструватиме багатство української поезії, її значення для культури та нашого сьогодення.

Український інститут книги пропонує інформаційну підтримку окремих заходів, забезпечуючи максимальну видимість учасників.

Поширюйте інформацію, плануйте заходи.

Станьте частиною Тижня поезії!

#тижденьпоезії2024