Приймаємо заявки на польсько-український вебінар "Нові назви з України: практичні рекомендації для видавців"
Приймаємо заявки на польсько-український вебінар "Нові назви з України: практичні рекомендації для видавців"
30 / 11 / 2022
Ми раді оголосити, що приймаємо заявки на третій онлайн-вебінар у межах зустрічей "Українсько-польський діалог заради книжки".
 
Вебінар відбудеться 7 грудня о 16.00 та буде частиною книговидавничої панелі в рамках "Creative Ukraine" — найбільшого заходу для креативних індустрій, який організовує Міністерство культури та інформаційної політики України.
 
Тема заходу: "Нові назви з України: рекомендації та практична інформація для видавців та літературних агенцій".
 
Третій вебінар буде найбільш практичний з усієї серії зустрічей, адже гостями стануть польські видавці та літературні агенції, які цікавляться співпрацею з українським книговидавничим ринком та шукають нові українські імена, з якими варто познайомити польських читачів.
 
У межах заходу можна буде послухати:
? презентацію каталогу Books from Ukraine, розміщеного на сайті Франкфуртського книжкового ярмарку (практична інформація, права на книжки) від виконуючої обов'язки заступника директора з міжнародної співпраці Українського інституту книги Олени Одинокої;
? аналіз жанрової української літератури від професорки Інституту славістики Польської академії наук Катажини Котинської;
? рекомендації від польського Товариства перекладачів літератури;
? презентацію українських книжок, які пропонують до перекладу українські видавці.
Також наприкінці зустрічі запланована сесія питань, в межах якої можна буде дізнатися інформацію, яка вас цікавитиме, та налагодити прямі контакти.
 
Модеруватимуть зустріч директора Українського інституту книги Олександра Коваль та перекладачка, редакторка, членкиня Товариства перекладачів літератури Ева Пенксик-Ключковська.
 
Організатори забезпечують синхронний переклад.
 
Зареєструватися на вебінар можна за посиланням
 
Дедлайн зголошень — 3 грудня.
 
Долучайтесь!