Програми УІК на час карантину
Програми УІК на час карантину
16 / 03 / 2020

Український інститут книги не панікує і пропонує провести карантин з користю. Ділимося програмами інституту для учнів, батьків і вчителів.

1. Для початкової школи: #ЖивіПисьменники

Серія коротких відеоінтерв'ю для молодших школярів з українськими авторками та авторами, твори яких включені до хрестоматій перших-четвертих класів. Для учителів і батьків під кожним відео прикріплені методичні матеріали, які допоможуть зробити перегляд кориснішим. Дистанційні уроки літератури — весело й жваво!

Посилання на відео: http://bit.ly/33tfP8U

2. Для старшокласників: Конкурс інста-відгуків Крец!

Конкурс для школярів віком від 14 до 17 років, масштабна акція з читання. Учасники мають написати відгуки на своїх інстаграм-сторінках та заповнити гуглформу. Десять із них поїдуть у травні на фестиваль Ї в Тернопіль.

Посилання на сторінку Крец! в Instagram: http://bit.ly/38Sfca2

Посилання на гуглформу: http://bit.ly/38Y3NVT

3. Читай-пиши

Конкурс рецензій для школярів віком від 10 до 17 років. Учасниками стануть підлітки Луганської, Донецької та Харківської областей. Для участі потрібно заповнити гуглформу та надіслати рецензії до 1 квітня. Для відгуку школярі можуть обрати будь-яку книгу українською мовою, але перевагу журі надаватиме рецензіям на твори сучасних українських авторів. Цього року подавати на конкурс можна не лише текстові, а й відеорецензії.

Посилання на гуглформу: http://bit.ly/33q6HBY

Посилання на сайт конкурсу: http://bit.ly/2TSD8FH

4. Для батьків та вчителів: Ранкова доза

Серія подкастів, де публічні особи радять різноманітні книжки. У кожному випуску також звучить уривок з обговорюваної книжки. Серед гостей подкастів: Іван Малкович, Святослав Вакарчук і Злата Огнєвіч.

Посилання на подкасти: https://www.pravda.com.ua/podcasts/5dc0510f45f34/

Не забувайте про саморозвиток навіть під час карантину!