У Луцьку відбулися зйомки вистави «Я – ЛЕСЯ» у рамках мандрівного фестивалю «Подорож із Лесею до моря»
У Луцьку відбулися зйомки вистави «Я – ЛЕСЯ» у рамках мандрівного фестивалю «Подорож із Лесею до моря»
24 / 11 / 2021

У ювілейний рік УІК вирішив актуалізувати ранню творчість Лесі Українки та створити контент, що надихатиме молодь України на самостійні творчі пошуки й реалізацію власного творчого потенціалу. Цю мету втілили у мандрівному літературно-мистецькому фестивалі «Подорож із Лесею до моря».

В основі проєкту – перша поетична збірка 17-річної Лесі Українки «Подорож до моря». Рефлексії від побаченої величі й різноманіття України та її мешканців під час подорожі з Волині до Білгород-Дністровська.  

Фестиваль відбуватиметься віртуально у вигляді поширення відеоперформансу за мотивами збірки. 

Перформанс «Я – ЛЕСЯ» - результат синергії театру "ГаРмИдЕр", театральної майстерні "ДогориДригом" та мистецького об'єднання "Стендаль".

Акторки та режисерки переосмислили творчість юної Лесі Українки та виразили свої рефлексії за допомогою інструментів театрального мистецтва. 

Над виставою працювали:

Режисерка та сценаристка: Руслана Порицька, пластиографка: Юлія Варченко, звукорежисер: Ігор Михалевич.

Акторки і співавторки: Христина Томашевич, Вікторія Теслюк, Єлизавета Голоскокова, Анна Лахай, Аніта Шараєвська, Вікторія Марчук.

Консультантка: кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури ВНУ імені Лесі Українки Олена Маланій.

Режисерка відеоверсії – Юлія Яцун.

На повне відео та деталі проєкту чекайте вже у грудні.