фестиваль Meridian, поетичний фестиваль, Чернівці
У вересні відбудеться поетичний фестиваль Meridian Czernowitz
14 / 07 / 2021

3-5 вересня у Чернівцях діятиме знакова поетична сцена Європи, яка об’єднає Україну, Німеччину, Австрію, Швейцарію та Ізраїль. Українські та закордонні інтелектуали, поети, письменники, журналісти і митці братимуть участь у поетичних читаннях, дискусіях, презентаціях книжок, музичних та театральних заходах, автограф-сесіях.

Серед запрошених іноземців – поети Ноам Партом, Томер Дотан-Дрейфус (Ізраїль), Рудольф Буссманн (Швейцарія), Майя Гадерлап (Австрія), іспансько-кубинський письменник і перекладач Хосе A. Кампос та інші.

Україну представлять Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Катерина Калитко, Ірина Цілик, Тарас Прохасько й резиденти чернівецької молодіжної поетичної сцени фестивалю. Відбудуться також всеукраїнські прем’єри трьох книжок від видавництва «Меридіан Черновіц» за участі авторів: роману Артема Чеха «Хто ти такий?», збірки оповідань Романа Малиновського «Солодке життя», книжки Бориса Брікера та Анатолія Вишевського «Мы не говорим на идиш».

Гості фестивалю зможуть відвідати виставу «Хлібне перемир’я» за п’єсою Сергія Жадана у виконанні Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра (режисер — Стас Жирков), а також перформанс Юрія Андуховича та Кирила Цуканова («Сон Сови») за романом «Радіо Ніч».

Фокусна тема цьогорічного фестивалю — «Україна очима світу». 

Фестивальні події відбудуться з обов'язковим дотриманням карантинних норм. Трансляції частини заходів будуть доступні до перегляду онлайн на сайті видавництва та сторінці Meridian Czernowitz.

Усі заходи фестивалю (українською та німецькою мовами) – безкоштовні. 

Проєкт відбувається за підтримки Українського культурного фонду. 

Партнери: Посольство Німеччини в Україні, Посольство Швейцарії в Україні, Австрійський культурний форум Київ, Pro Helvetia, Українсько-Єврейська Зустріч (UJE) та ін.

Більше інформації на сайті видавництва.