Участь України в Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві 2024
Участь України в Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві 2024
14 / 05 / 2024

23-26 травня 2024 року в Палаці культури і науки у Варшаві відбудеться Міжнародний книжковий ярмарок (Międzynarodowe Targi Książki w Warszawie), в якому Україна буде представлена національним стендом і літературною програмою.

Гаслом участі України є «Fragility of existence»

«Дякую організаторам Міжнародного книжкового ярмарку в Варшаві фундації «Історія і культура», а також Міністерству закордонних справ Польщі, Посольству України в РП, всім співорганізаторам і партнерам за те, що зробили можливою нашу участь у цій масштабній книжковій події. У 2024 році відвідувачі Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві матимуть змогу побачити понад 300 найновіших книг українських видавництв. Українське книговидання живе й розвивається, попри ворожі обстріли. І це означає, що ми незламні в своїй боротьбі», — ділиться директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

На українському стенді (№134, Мармурова зала) можна буде придбати книги 20 українських видавництв (Маміно, Віват, Видавництво Старого Лева, АССА, Парасоля, Вільний вітер, Час майстрів, Пам’ятки України, НІКА-Центр, Видавництво Анетти Антоненко, Час Змін Інформ, Нора-Друк, Саміт-Книга, Фоліо, Дух і Літера, ТУТ, Вовкулака, The Will Production) та продукцію харківської поліграфії Ukrainian Puzzles. 

В українській літературній програмі візьмуть участь Світлана Тараторіна, Радек Рак, Ярина Цимбал, Марцін Ґачковський, Галина Ткачук, Катажина Ририх, Мацей Пйотровський та Юрій Винничук. Заходи відбудуться в Sala Kijów (раніше Rudniewa) та в Forum w Sali Mikołajskiej. Повністю з програмою можна ознайомитися за посиланням. 

Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві — найбільша культурна книжкова подія Польщі та один із найстаріших книжкових ярмарків Європи. Минулоріч гостями ярмарку стали близько 100 000 відвідувачів (рекордна кількість за всю історію ярмарку), участь взяли 1000 авторів, перекладачів та ілюстраторів із усього світу, відбулося понад 800 подій. 2024-го року почесною гостею Міжнародного ярмарку у Варшаві є Італія. 

Вхід на ярмарок вільний.