УІК долучився до організації заходу Посольства України в Державі Кувейт
УІК долучився до організації заходу Посольства України в Державі Кувейт
26 / 05 / 2021

25 травня відбулася перша в історії двосторонніх відносин між Україною та Кувейтом онлайн-конференція "Ukrainian literature entering Kuwait book market", організована Посольством України в державі Кувейт за сприяння МЗС України та Українського інституту книги.

Онлайн-конференція була проведена з метою просування української літератури, перекладеної на арабську мову на кувейтському книжковому ринку, знайомства та налагодження співпраці між українськими видавцями, літературними агентами, письменниками, перекладачами та кувейтськими видавцями. Основними темами презентацій були: видавничі тенденції та сучасний книжковий ринок в Україні, гранти на переклад (з української на арабську мову), українська література арабською мовою: успішні кейси перекладу, огляд книжкового ринку Кувейту: тенденції та особливості, популярні жанри: Кувейтський книжковий ринок - бестселери, поради українським видавцям та письменникам, які бажають вийти на ринок книг Кувейту.

У конференції взяло участь близько 100 осіб.

Під час заходу організатори забезпечили можливість для ділових перемовин між українськими та кувейтськими фахівцями видавничого сектору — письменниками,  перекладачами, представниками українських та найбільших кувейтських  видавництв. Загалом для участі у заході зареєструвалися близько 50 українських та арабських учасників. Безпосередньо у перемовинах з метою продажу та купівлі прав, знайомства та започаткування співпраці взяли участь 5 українських видавництв та 3 кувейтські видавництва.

Також у конференції в якості спікера взяла участь Дарина Степанюк, начальниця відділу міжнародної співпраці Українського інституту книги. Вона розповіла про основні напрямки роботи Українського інститут книги, а також про програми УІК, пов’язані з популяризацією української книги за кордоном, зокрема про Програму підтримки перекладів і премію Drahoman Prize.

Програма конференції: https://drive.google.com/file/d/1R2BwrExMx3VSm6ac6Z4OCRrGtz8Tox73/view?usp=sharing

Конференцію можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=BO5y36fV9nU