УІК оголошує добір експертів до експертної ради Програми підтримки перекладів (продовжено до 07.05)
УІК оголошує добір експертів до експертної ради Програми підтримки перекладів (продовжено до 07.05)
12 / 04 / 2021

Український інститут книги (далі Інститут) оголошує про проведення конкурсного добору експертів (далі Конкурс) до складу Експертної ради з відбору проєктів Програми підтримки перекладів творів української літератури іншими мовами Translate Ukraine 2021 (далі Програма) і запрошує фахівців подавати заявки на участь у Конкурсі до складу Експертної ради Інституту. 

Прийом заявок розпочнеться 14 квітня 2021 року.
УВАГА: термін подання документів для участі у конкурсному доборі експертів продовжено до 07.05.21 включно.

До складу Експертної ради можуть бути включені (за їхньою згодою) літературознавці, літературні критики, книжкові оглядачі, перекладачі, журналісти, працівники підприємств, установ, організацій (у тому числі – громадських організацій) у сфері культури, чия публічна активність добре відома в Україні та чия кваліфікація й професійний досвід дозволяють якісно оцінити українську літературу як об’єкт інтелектуального експорту та складову культурної дипломатії.

Експертами можуть бути особи, які:

  • мають вищу освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня;
  • мають досвід у книжковій та дотичних до неї сферах;
  • мають досвід участі у експертних радах, комісіях, журі тощо;
  • мають досвід оцінювання проєктів програм або програм у сфері культури та креативних індустрій, в тому числі книжкової продукції.


Експерти не можуть бути штатними працівниками Інституту, а також особами визначеними пунктом 13
Порядку проведення конкурсного добору експертів державної установи «Український інститут книги», затвердженого наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 07 серпня 2020 року  № 2015, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 вересня 2020 року за №904/35187 (далі - Порядок) 

Добір експертів до складу Експертної ради буде здійснений комісією Інституту, яка затверджує рейтинговий список кандидатів за результатами оцінювання та подає його на розгляд директору Інституту. 

Експертна рада утворюється у складі не менше п’яти осіб.

Строк повноважень Експертної ради становить 2 роки.

Персональний склад Експертної ради Програми формується директоркою Інституту за результатами конкурсного добору експертів. Затверджений персональний склад Експертної ради буде опублікований на офіційному сайті Інституту 30 квітня. 

Кандидатам до складу Експертної ради необхідно надати Інституту:

  1. Заяву про включення до складу Експертної ради (Додаток 1);
  2. рекомендаційний лист на офіційному бланку (за наявності) від профільної інституції у сфері культури, освіти, науки чи комунікацій (за бажанням);
  3. згоду на обробку персональних даних (Додаток 2);
  4. копію документа, що посвідчує особу кандидата;
  5. біографічну довідку (фахове резюме) кандидата (Додаток 3);
  6. копію документа про вищу освіту;
  7. заяву про наявність/відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів (Додаток 4);


Кандидати до складу Експертної ради відповідають за достовірність поданої інформації про себе.

Завдання Експертної ради:

  • Тематичне та змістовне оцінювання проєктів відповідно до критеріїв визначених у Порядку;
  • Надання Інституту рекомендацій щодо формування пропозиції щодо включення відібраних проєктів до переліку проєктів, які підтримуються у рамках Програми підтримки перекладів.

Члени Експертної ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Порядок проведення конкурсного добору експертів державної установи «Український інститут книги» – https://cutt.ly/jcVZGXo

Форми документів для кандидатів – https://cutt.ly/vcVXf4i

Документи від кандидатів до складу експертної ради приймаються у сканованому вигляді (формат PDF) на електронну адресу Секретаря комісії з відбору експертів до складу Експертної ради.

Секретар комісії з проведення конкурсного добору експертів державної установи «Український інститут книги», відповідальний за приймання та опрацювання документів від кандидатів:

Дарина Степанюк, начальник відділу міжнародної співпраці.

Електронна адреса: [email protected]

Телефон для довідок: (044)290-05-09

Звертаємо вашу увагу, що прийом заявок розпочнеться 14 квітня і триватиме до 7 травня 2021 року включно. Заявки надіслані після 23:59 07 травня будуть відхилені без розгляду.