УІК презентував звіт про роботу за 2019 рік
УІК презентував звіт про роботу за 2019 рік
03 / 03 / 2020

27 лютого Український інститут книги презентував РІЧНИЙ ЗВІТ виконаних програм та заходів у 2019 році. Подія відбулася в Музеї історії Києва.
 

З переднім словом виступила заступниця міністра культури культури, молоді та спорту України Ірина Подоляк. Вона висловила підтримку діяльності УІК попередніх років, а також вдячність команді УІК за вдумливість, терплячість і вироблення спільної платформи дій.

Директорка Інституту Олександра Коваль розповіла про головні досягнення Українського інституту книги у 2019 році. А саме про організацію Інститутом національних стендів України у 9 міжнародних книжкових ярмарках, підготовку програми перекладів української літератури Translate Ukraine, підготовку та друк 6 видань УІК, підтримку 12 українських програм, фестивалів, заходів, проєктів, запуск Української цифрової бібліотеки, поповнення фондів публічних бібліотек, дослідження обсягів ринку, а також комунікаційну кампанію.

“За цим справді величезна праця дуже багатьох людей”, - заявила Олександра Коваль.


Також пані Олександра поділилася планами Українського інституту книги на 2020 рік. Так, у 2020 році УІК візьме участь у 6 головних міжнародних книжкових ярмарках, підтримає 5 українських проєктів чи фестивалів з промоції читання, 16 літературних та книжкових фестивалів по всій Україні, проведе 3 всеукраїнські дослідження, започаткує стипендію для авторів та їхніх наставників, запустить програму підтримки перекладів, проведе конкурси на комунікаційну підтримку усіх програм Інституту, займатиметься програмою поповнення фондів публічних бібліотек, реалізацією програми Українська цифрова бібліотека запланована, програми Нова українська книга.
 

З презентацією планів на 2020 рік можна ознайомитися за посиланням.

 

Український інститут книги — державна установа при Міністерстві культури, молоді та спорту України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.