УІК публікує огляд українських перекладів за кордоном за 2013–2020 роки
УІК публікує огляд українських перекладів за кордоном за 2013–2020 роки
27 / 05 / 2021

Український інститут книги публікує огляд продажів прав на переклади українських книжок за кордон за період 2013–2020 роки.

Переглянути та завантажити Огляд можна на сайті Інституту.



Огляд був здійснений УІК задля здійснення аналізу, висновків та вдосконалення українських програм, ініціатив та заходів, націлених на посилення видимості України у світі, що може бути корисним для всіх партнерів УІК, а також усіх компаній та ініціативних груп, що спільно з нами працюють на зміцнення бренду України за кордоном.


В Огляді складений перелік та презентовані найактивніші українські видавництва, які продають права за кордон, перелік авторів, яких найчастіше перекладали іноземними мовами, відстежено тренди та динаміку відповідного ринку, а також здійснена вибірка за кількістю перекладів за роками.

Дані про переклади за 2020 рік:



Підготували Огляд фахівчині відділу стратегічної роботи та аналітики Ірина Бєлкіна та Ірина Батуревич.
Дизайн: Владислава Піун

Нагадаємо, що у 2020-му році Інститут книги започаткував програму з підтримки перекладів творів української літератури іншими мовами Translate Ukraine. Завдяки програмі Інституту книги Translate Ukraine були видані 53 переклади з української, що склало близько 30% всієї перекладеної української літератури за 2020 рік.