УІК та Livres Canada Books опублікують ринковий гід
УІК та Livres Canada Books опублікують ринковий гід
12 / 03 / 2021

Український інститут книги та Livres Canada Books (https://livrescanadabooks.com/en/) за підтримки Посольства Канади в Україні (https://www.canadainternational.gc.ca/ukraine/) підписали угоду про співпрацю та випуску ринкового гіда (Market Guide) “The Ukrainian Book Market: Prospects and Opportunities” (“Український книжковий ринок: перспективи і можливості”).

Ринковий гід — це перший проєкт інституту книги, який забезпечить англо- й франкомовним канадським видавцям дослідження українського книжкового ринку. Над його розробкою та наповненням працює відділ стратегічної роботи та аналітики УІК.

Ринковий гід “Український книжковий ринок: перспективи і можливості” включатиме огляд книжкового ринку України. Путівник вийде двома мовами — англійською та французькою, відтак український книжковий ринок буде доступний для носіїв англійської та французької мов.

Путівник буде розміщено у вільному доступі у мережі.

Путівник, покликаний розтлумачити особливості українського книжкового ринку, включатиме: загальний огляд ринку, найновішу інформацію про українських видавців у різноманітних секторах ринку, відомості щодо каналів розповсюдження книжкової продукції, доступних форматів та цін в Україні, можливості продажу та купівлі прав в українських видавців, а також читацьких звичок українців і книжкових подій.

Вихід публікації ринкового гіда відбудеться у квітні 2021.