УІК візьме участь у фестивалі народних промислів “Етніка”, приуроченому до 30-річчя Незалежності України
УІК візьме участь у фестивалі народних промислів “Етніка”, приуроченому до 30-річчя Незалежності України
18 / 08 / 2021

21 серпня на території Національного музею історії України відбудеться Фестиваль «ЕТНІКА». На події зберуться найкращі майстри народних художніх промислів з усієї України!

47 носіїв унікальних традиційних технік представлять свої роботи: автентичні й водночас актуальні для молодих українців.

Амбасадорами фестивалю стануть 12 медійних персон та інфлюенсерів, кожен з яких представляє окремий вид промислів — від різьбярства до кераміки та гутництва.

Інститут також візьме участь у фестивалі та презентує книжкову виставку до 30-річчя Незалежності України. До уваги відвідувачів фестивалю будуть запропоновані понад 400 книжок українських видавців, які потраплять до бібліотек у 2021 році за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек.

На стенді інституту можна отримати плакат-інструкцію "Як читати дітям: поради для дорослих", створений у межах акції “365 казок на ніч” та посібник “Живі письменники. Батькам”. Він уміщує 50 ігрових та помічних інструкцій до книжок українських авторів та допоможе батькам організувати читацьке дозвілля для усієї сім’ї.

Організаторами фестивалю стали Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти за підтримки проєкту Made in Ukraine та Офісу з розвитку креативних індустрій під світським патронатом порталу JetSetter.ua.

Детальніше про подію на сайті.

Більше подій, приурочених до 30 річниці Незалежності України, можна знайти за посиланням.