Перелік видавців на гранти інституційної підтримки | Інститут книги
УІК затвердив перелік видавців та суми грантів інституційної підтримки. СПИСОК
30 / 11 / 2020

Український інститут книги затвердив перелік заявок на отримання інституційної підтримки, які відповідають вимогам Порядку надання інституційної підтримки у формі грантів суб’єктам видавничої справи.

Із затвердженим переліком суб’єктів видавничої справи можна ознайомитися за посиланням: https://docs.google.com/spreadsheets/d/11MiZIDnPEaoCqBrojetmnKAktthErbSieE_SyVLrMYI/edit?usp=sharing

Загальна сума виділених коштів на затверджений перелік заявок на отримання інституційної підтримки видавців у 2020 році – майже 82 млн грн.

Нагадуємо, що в листопаді Український інститут книги оголосив про приймання заявок щодо надання інституційної підтримки у формі грантів суб'єктам видавничої справи. Кошти гранту можуть бути використані видавцем з дати прийняття Наглядової радою Інституту рішення про надання гранту, на оплату прямих витрат, безпосередньо пов’язаних з виданням книжкової продукції державною мовою (авторська винагорода та/або придбання прав на використання об’єкта права інтелектуальної власності, підготовка оригінал-макету, витрати на друк та витратні матеріали, пов’язані з друком, у тому числі витрати на виготовлення електронних книг та аудіокниг).

Також згодом УІК оприлюднив перелік заявок на отримання інституційної підтримки.

Український інститут книги — державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.