УКФ запустив платформу "Культурний простір" заради збереження української культури
УКФ запустив платформу "Культурний простір" заради збереження української культури
25 / 05 / 2022

Український культурний фонд запускає платформу “Культурний простір”, яка направлена на підтримку української культури у надзвичайно складних умовах та передбачає збір інформації про українських митців та мисткинь, про підприємства, установи та організації культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну та потребують допомоги, які не мають можливості створювати та доносити до суспільства культурний продукт, але мають ідеї та проєкти, що підкреслюють культурну цінність української самоідентичності та можуть реалізовуватися під час воєнного стану та після перемоги України. 

УКФ збиратиме інформацію, щоб проаналізувати потребу українських митців та організацій, які здійснюють свою діяльність у сфері культури та креативних індустрій та спробувати знайти можливості їх задовольнити.

Платформа “Культурний простір” також включає збір інформації про юридичних та фізичних осіб, які мають можливість та готові підтримати українську культуру в такий складний час. 

До вашої уваги чотири форми для заповнення відповідно до напрямку:

  • Підтримка митців під час війни - для митців та мисткинь, які потребують допомоги для відновлення своєї діяльності.
  • Потреба організацій під час війни - для ФОП та організацій всіх форм власності, які потребують допомоги для відновлення діяльності.
  • Проєкти під час війни - для ФОП та організацій всіх форм власності, які мають ідеї та проєкти, що можуть бути реалізовані.
  • Пропоную підтримку - для фізичних та юридичних осіб всіх форм власності, які мають змогу та готові підтримати українську культуру, стати благодійником чи донором.

Якщо ви потребуєте допомоги або можете її надати, заповнюйте відповідну форму.

Під час війни культура, як потужна сила нації, здатна викликати у суспільства рішучі дії, пов'язані з переоцінкою цінностей, переосмисленням сенсів культурного життя. Культура здатна надихнути, дати надію і дарувати радість, що дуже необхідно для підняття морального духу українського народу.