Україна стане Почесним гостем Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві
Україна стане Почесним гостем Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві
10 / 02 / 2023
Цього року на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві (Międzynarodowe Targi Książki w Warszawie), який відбудеться з 25 по 28 травня, Україна представить розлогу програму заходів за участі українських авторів та видавців і матиме національний стенд площею понад 200 кв. м.
 
Програму участі в ярмарку спільно готуватимуть Український інститут книги за дорученням Міністерства культури та інформаційної політики України та Посольства України в Польщі в тісній співпраці з організатором ярмарку – Фундацією історії та культури.
 
"Для нас велика честь, що Україна буде Почесним гостем Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві. Даючи голос Україні сьогодні – точно більше, ніж будь-коли, – ми бачимо, яку роль відіграє література у формуванні вічних цінностей, таких як свобода, гідність, честь, мужність чи почуття спільності й солідарності. Ми впевнені, що Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві стане місцем популяризації української літератури та культури серед польської та міжнародної аудиторії, а також задовольнить потребу контакту з рідною літературою серед української громади Польщі", — зазначають організатори.
 
Яцек Орил, директор Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві, висловив сподівання, що Україна в ролі Почесного гостя ярмарку у 2023 році стане ключовим елементом програми, що суттєво розширить коло поціновувачів української літератури, а польські та українські видавці й автори започаткують чимало контактів для майбутньої співпраці.
 
Більше інформації про Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві можна дізнатися тут.
 
А про перебіг підготовки національного стенда ми, як завжди, радо інформуватимемо вас на наших сторінках ❤️