Україна візьме участь у Вільнюському книжковому ярмарку
Україна візьме участь у Вільнюському книжковому ярмарку
17 / 02 / 2020

Український стенд офіційно буде представлено на 21-му Вільнюському книжковому ярмарку, що пройде з 20 по 23 лютого. Організатор стенда — Український інститут книги.

Спеціальним гостем України у Вільнюсі стане письменниця Галина Шиян, перша лауреатка Літературної премії Європейського Союзу від України за роман "За спиною". Вона візьме участь в дискусії лауреатів премії Європейського Союзу разом з Яною Карсон (Ірландія), Мееліс Фріденталь (Естонія) та Діаною Опольскайте (Литва).


На ярмарку Україну представлять 10 видавництв: Балтія-Друк, Навчальна книга-Богдан, Фактор-Друк, Фоліо, Каламар, Основи, Ранок, Саміт-Книга, ВД Школа, Знання.
Український національний стенд буде розміщений під №3.21 у залі №3.
 

Вільнюський книжковий ярмарок — найбільший книжковий ярмарок в країнах Балтії, що об’єднає понад 60 тис відвідувачів та 300 видавців у Литовському виставковому центрі LITEXPO на площі 12 тисяч квадратних метрів. У 2020 році відбудеться 21-й ярмарок.

Український інститут книги — державна установа при Міністерстві культури, молоді та спорту України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Сайт Вільнюського книжкового ярмарку: https://www.vilniausknygumuge.lt/en/